Urmărire ca în filme la Filipeștii de Târg. Un adolescent de 17 ani a încercat să scape de echipajul care a vrut să-l oprească, pentru verificări. Băiatul a fost prins după ce mașina a ieșit de pe carosabil, ajungând pe un câmp de pe marginea drumului. Minorul este cercetat acum inclusiv pentru furt, fiindcă luase autoturismul pe care îl conducea de la mama lui, fără încuviințarea acesteia.

„Noaptea trecută, în jurul orei 02:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Florești, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe raza comunei Filipeștii de Târg, pe DJ 101P, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, sens în care, inițial, conducătorul auto a redus viteza, ulterior accelerând brusc și continuându-și deplasarea cu viteză mărită către satul Brătășanca.

Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului în cauză, având semnalele luminoase și acustice în funcțiune, iar la un moment dat conducătorul auto ar fi pierdut controlul direcției de deplasare, moment în care a pătruns pe câmp unde a mai circulat aproximativ 200 de metri, fiind apoi oprit de polițiști. 

La volan a fost identificat un tânăr în vârstă de 17 ani care nu figura în bazele de date ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, au detaliat reprezentații IJP Prahova.

Din primele verificări efectuate, a reieșit faptul că autoturismul în cauză aparține mamei minorului, iar adolescentul l-ar fi luat fără încuviințarea acesteia.

În cauză a  fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere și furt în scop de folosință.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentHoţi de lemne, prinşi în flagrant de poliţiştii prahoveni
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET