Un tânăr care încerca să escrocheze o ploieşteancă prin “metoda accidentul”, a fost prins de poliţişti după mai multe focuri de avertisment.

Un tânăr care încerca să escrocheze o ploieşteană prin “metoda accidentul” a fost prins de poliţişti, vineri, după o urmărire în care aceştia au fost nevoiţi să tragă mai multe focuri de avertisment. Individul se prezentase la locuinţa femeii, solicitându-i o sumă uriaşă, sub pretextul că fiica acesteia ar fi fost implicată într-un accident şi avea nevoie disperată de bani.

Femeia şi-a dat seama că era ţinta unei escrocherii şi a alertat Poliţia, anunţând că bărbatul respectiv a venit în faţa casei sale, cerându-i nu mai puţin de 12.400 de euro.

La vederea echipajului de Poliţie, individul a luat-o la fugă, fiind oprit doar după mai multe focuri de avertisment, trase în aer, anunţă reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, într-un comunicat de presă transmis vineri. Tânărul are 23 de ani şi este din Medgidia.

“La data de 26 august, în jurul orei 11.00, polițiștii din cadrul Secției nr.4 de Poliție Ploiești au fost sesizați de către o persoană despre faptul că, la poarta sa, se află o persoană necunoscută care îi solicită 12.400 de euro, sub pretextul că fiica sa ar fi suferit un grav accident rutier, fiind internată la o unitate medicală din București. În baza sesizării, patrula de siguranță s-a deplasat la adresa indicată de apelantă, surprinzând un bărbat, care, la vederea echipajului de poliție a fugit de la fața locului. Cei doi polițiști au pornit în urmărirea bărbatului, somându-l să se oprească, însă, întrucât acesta și-a continuat deplasarea, polițiștii au efectuat fiecare câte un foc de armă, în plan vertical, ulterior, la aproximativ 200 de metri distanță, bărbatul fiind prins și imobilizat. Persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată ca fiind un tânăr, în vârsă de 23 de ani, din orașul Medgidia, județul Constanța”, a transmis IPJ Prahova.

La acest moment, tânărul se află în custodia Poliției, în vederea clarificării situației de fapt și luării măsurilor legale care se impun, au mai anunţat reprezentanţii IPJ, precizând că, în cauză, cercetările sunt continuate de polițiști, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la înșelăciune.

Deşi poliţiştii vorbesc despre ea de ani de zile, metoda accidentul încă face victime în România. Escrocheria se bazează pe inducerea ideii că o persoană apropiată victimei alese a avut o problemă şi are nevoie urgentă de bani, fie pentru că ar fi provocat un accident rutier cu victime şi se presupune c-ar folosi banii ca să scape basma curată, fie pentru că a fost rănită grav. În oricare dintre variaţii, escrocul sună victima, îi dă vestea alarmantă şi anunţă că o persoană va sosi în curând ca să ridice banii, lăsându-i cât mai puţin timp ca să proceseze informaţiile sau să-i sune pe cei dragi. Uneori îi mai “pasează” la telefon şi o altă persoană, care pretinde c-ar fi avocat, medic, poliţist, după caz, în încercarea de a întări povestea. Pentru ca totul să funcţioneze, escrocii studiază ţintele, uneori şi pentru un timp îndelungat, aflând informaţii precum numele copiilor sau dacă aceştia locuiesc în alt oraş, tocmai pentru a da şi mai mare credibilitate poveştii născocite.

 

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentTrafic aglomerat pe Valea Prahovei. Poliția recomandă rute alternative
Articolul următorGuvernul a aprobat creşterile salarile în sistemul public. Cine va beneficia