Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploiești au efectuat, vineri, trei percheziții domiciliare, în județul Prahova, fiind vizată o persoană bănuită de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată.

“Începând cu luna mai 2022, un bărbat de 43 de ani ar fi comercializat diferite cantități de cocaină consumatorilor din județul Prahova.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 71 de punguțe din material plastic care ar fi conținut cocaină, 9 comprimate Xanax, 9.100 de lei, un pistol cu gaz neletal, 15 cartușe de manevră și 2 telefoane mobile”, informează IJP Prahova. 

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești au fost conduse, în vederea audierii, 15 persoane, despre care există bănuiala că ar fi implicate în desfășurarea activităților infracționale. Bărbatul de 43 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior instanța de judecată a dispus față de acesta măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La acțiune, au participat și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploiești.

Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET – Dumnezeu are nevoie de oameni – PILDA zilei
Articolul următorLegile Puterii, o emisiune despre oameni și fapte