Președintele Austriei Alexander Van der Bellen și  Excelența Sa Isabel Rauscher, ambasadorul  Austriei la București au vizitat Organizația Umanitară Concordia Ploiești.

Cei doi oficiali au fost primiți cu pâine și sare de către copiii de la Concordia.

Reprezentanții organizației umanitare au prezentat proiectul de înființare a unei școli primare pentru copiii proveniți din medii sociale defavorizate, un nou spațiu de cazare destinat cursanților Școlii de Meserii CONCORDIA, precum și serele din incintă, unde președintele Austriei a stat de vorbă cu tinerii înscriși la cursul de lucrător în cultura plantelor. Cei doi oficiali au vizitat și atelierele pentru ospătari și bucătari din cadrul Școlii de Meserii CONCORDIA și au primit cadouri realizate de către copiii și tinerii din cadrul școlii.

Înființată în urmă cu șapte ani, Școala de Meserii CONCORDIA oferă oportunități incluzive de formare profesională pentru 70 de tineri provenind din medii dezavantajate, garantând accesul la educație și formare profesională de calitate. Centrul organizează cursuri de formare profesională, cu o durată de până la un an, pentru meseriile de brutar, tâmplar, bucătar, ospătar şi lucrător în cultura plantelor, iar la terminarea acestor cursuri, în urma unui examen, absolvenţii primesc o diplomă recunoscută de către Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC).

Articolul precedentMuncitor, prins sub un mal de pământ la Păcureți
Articolul următorVIDEO Ploieștiul rămâne fără societatea care furnizează agent termic! De când se retrage Veolia?
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.