În cadrul lansării volumului „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”, care a avut loc la Ploiești, președintele Klaus Iohannis a vorbit, luni,, desre incidentele de la mitingul din 10 august.

Acesta a susținut că persoanele care au instrumentat suprimarea protestele au crezut că se mai poate şi acum aşa cum s-a putut la Mineriadă.

Iohannis a mai precizat că românii sunt liberi şi se vor exprima prin vot, „nu cu bâte”.

„Eu cred că să aflăm vinovaţii. O sincopă foarte tristă pe care au avut-o pe 10 august, în 2018, o manifestaţie paşnică. Au venit oamenii în concediu, în plină vară să arate că nu mai sunt mulţumiţi şi nu mai tolerează PSD. Reacţia autorităţilor a fost disproporţionată. Cei care au instrumentat suprimarea manifestaţiei din 10 august probabil că au crezut că dacă s-a putut la Mineriadă se poate şi acum. Şi vă spun, dragii mei, nu se mai poate fiindcă românii sunt un popor liber şi îşi exprimă voinţa prin vot, nu cu bâte. În UE au înţeles că românii vor să fie europeni, vor să adopte valorile UE, dar pentru asta e nevoie şi de instituţii serioase, de o justiţie independentă, de combaterea corupţiei, de o economie bună”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis.

Articolul precedentVIDEO | Președintele Klaus Iohannis: Sunt unii care s-au adunat într-o grupare PSD! Hoţii s-au cocoţat în fruntea statului
Articolul următorPercheziții la hoții din Prahova