Turiștii au luat cu asaltat secțiile de votare amenajate în stațiunile montane de pe Valea Prahoevi. Astfel, rezența  la vot  este una masivă în Sinaia și Bușteni.

Atât turiștii care își petrec sfârșitul de săptămână în cele două stațiuni, cât și localnicii au venit la urne încă de la deschiderea secțiilor de votare.

Astfel, la una dintre secțiile din Școala Gimnazială ”George Enescu” din Sinaia, la ora 11.00 fusese înregistrată deja o prezență de peste 50%. Este secția cu cea mai mare prezență la vot din întreg județul Prahova.

Fenomenul este explicabil prin faptul că această secție este amenajată la o școală situată în centrul stațiunii unde votează de regulă foarte mulți turiști pe listele suplimentare.

Conform site-ului bec.ro, prezența la vot în Sinaia, la toate secțiile din stațiune, este de 21.76%, dar tot cu mult peste media națională. Și în Bușteni se remarcă o participare la vot masivă. La ora 11.00, o prezența la urne fiind de 21,36%. Mulți dintre votanți, aproape jumătate sunt persoane aflate în tranzit care au votat pe liste suplimentare.

Astfel, dintre cele 1.767 de persoane care au votat până la ora 11.00 în Bușteni, 549 au fost înregistrați pe listele suplimentare. În schimb, la Azuga, prezența la vot la ora 11.00 era similară cu cea din restul localităților din Prahova, prezența la urne fiind de 15,41%.

Articolul precedentAlegeri prezidențiale 2019. Prezență masivă la vot în Prahova
Articolul următorSuspiciuni de vot multiplu ?! PSD Prahova a solicitat toate listele suplimentare din județ