Primăria Ploieşti este pregătită să lanseze licitaţia pentru un centru moder de radioterapie oncologică!
Primăria Ploieşti este pregătită să lanseze licitaţia pentru un centru moder de radioterapie oncologică!

Primăria Ploieşti este pregătită să lanseze licitaţia pentru un centru modern de radioterapie oncologică!

Conducerea Primăriei Ploieşti va lansa licitația pentru crearea unui centru modern de radioterapie oncologică, necesar în contextul în care, în prezent, pacienţii sunt nevoiţi să aştepte cu lunile pentru tratament similar în Bucureşti sau Braşov.

Aparatura va fi asigurată de Ministerul Sănătăţii, din fonduri de la Banca Mondială, iar clădirea care s-o găzduiască va fi realizată în baza unui parteneriat dintre municipalitate şi Consiliul Judeţean Prahova.

Conform studiului de fezabilitate aprobat de forul legislativ ploieştean în iulie, cheltuielile pentru construirea acestui centru sunt estimate la 9 milioane de lei fără TVA.  Finanţarea va fi asigurată atât de către Banca Mondială, cât şi Primăria Ploieşti şi Consiliul Judeţean Prahova.

Viceprimarul Cristian Ganea a declarat astăzi că sunt toate şansele ca procedura de selecţie să fie demarată în această săptămână.

”Sperăm ca în această săptămână să demarăm licitația. Centrul de radioterapie va trata cancerul în profunzime şi va deservi câteva judeţe din jurul Prahovei”, a precizat Cristian Ganea, viceprimarul Ploieştiului.

Centrul de radioterapie urmează să fie amplasat în curtea Spitalului Municipal Ploieşti.

Articolul precedentCondiţiile de impozitare pentru terenurile şi clădirile din Ploiești vor fi modificate
Articolul următorHaos la Petrolul Ploiești! Familia Lupilor Galbeni, divizată în mai multe tabere | FOTO