Primăria Ploiești, pregătită să plătească pierderile înregistrate de Veolia Energie în valoare de 18 milioane lei

Primăria Ploiești se pregătește să plătească din bugetul local 18 milioane lei către Veolia Energie. Suma reprezintă o parte dintre pierderile pe care operatorul de termie susține că le-a avut în ultimii doi ani.

Astfel, pe site-ul Primăriei Ploiești se află spre dezbatere publică un proiect de Hotărâre care prevede ”aprobarea valorii de 47,33 lei/Gcal, fără TVA, a diferenţei unitare de recuperat ca urmare a modificării, în perioada ianuarie 2016 – aprilie 2018, a preţului combustibilului folosit la producerea energiei termice livrată de către Veolia Energie Prahova S.R.L”.

Conform primarului Adrian Dobre, măsura vine în conformitate cu o prevedere din contractul de delegare a acestui serviciu public, semnat din 2004 şi vizează acoperirea pierderilor înregistrate în perioada 2016-2018 de Veolia Energie.

Valoarea totală a acestui aşa-zis ratrapaj este estimată la aproximativ 18 milioane de lei.

Interesant este faptul că, în 2017, Consiliul Local Ploiești a mai aprobat un proiect de hotărâre prin care s-a plătit circa 13 milioane lei către operatorul de termie, pentru perioada 2014-2016, tot pentru a acoperi pierderile înregistrate de această societate pe fondul creşterii costurilor la materia primă.

“Vorbim tot despre o perioadă de doi ani, însă de această dată suma este mai mare, pentru că şi preţul gazelor a crescut de mai multe ori între timp. Acest proiect stă 30 de zile lucrătoare, în dezbatere, pe site, el primind deja un aviz favorabil din partea comisiei de utilităţi publice din Consiliul Local. Această propunere este făcută pe baza unei clauze din contractul de delegare, semnat în 2004”, a explicatprimarul Ploieştiului, Adrian Dobre.

Vă reamintim faptul că contractul cu Veolia Energie se apropie de final și că că în această perioadă au loc dezbateri, de cele mai multe ori aprinse, între reprezentanții Primăriei Ploiești și cei ai operatorului pe tema rezultatelor auditului comandat de municipalitate la contractul de delegare al serviciului de termoficare. Mai precis, reprezentanții executivului ploieștean susțin că situația nu a fost clarificată în urma auditului, ba din contră. În continuare nu se știe dacă tariful la gigacalorie este cel real sau trebuie majorat, așa cum solicită cei de la Veolia Energie.

Auditul a fost solicitat de către conducerea Primăriei Ploiești după ce Veolia Energie a anunțat că în cazul în care nu va avea loc o majorare a tarifului la gigacalorie, va rezilia contractul înainte de termen.

Articolul precedentTrafic restricționat, din nou, în zona localității Bărcănești din cauza inundațiilor
Articolul următorControl intern la DNA Ploiești, după ce fostul şef al Direcţiei, Lucian Onea, a fost pus sub urmărire penală