Primarul Adrian Dobre a semnat contractul pentru achiziționarea primelor 10 autobuze. Cum arată și când vor ajunge la Ploiești

Primarul Municipiului Ploiești, Adrian Florin Dobre, și reprezentanții SC BMC TRUCK & BUS SRL  au semnat miercuri contractul subsecvent privind achiziţia unui număr de 10 autobuze diesel Euro VI.

Cele 10 autobuze fac parte dintr-un lot de 50 achiziţionate de municipalitate în cadrul acordului  cu producătorul român de autobuze .

Reprezentanţii companiei au adus şi un autobuz de prezentare identic cu cele care vor ajunge în parcul auto al TCE Ploiești, societatea de transport în comun din oraș.

Este vorba de un autobuz cu podea joasă, suspensii reglabile care permit coborârea pragului în staţii. Autovehiculul are o capacitate de acomodare a 110 călători, dintre care 28 sunt pe scaune. Dintre dotări nu lipsesc sistemul monitorizare prin GPS, camera de supraveghere, aer condiţionat şi rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi.
Autobuzul Euro Bus Diamond este echipat cu motor Mercedes Benz EURO VI de ultima generație. Motoarele diesel Euro VI dezvoltă aproape 300 CP.
Concepţia autobuzului este românească cu excepţia motorului, cutiei de viteze şi cablaje.
Un alt avantaj este consumul mic, ceea va ajuta societatea Transport Călători Express să reducă din cheltuieli. Practic, vorbim de un consum cu 10 litri mai puțin decât un autobuz nou, cu aceeași capacitate și cu aproximativ 20 litri mai puțin decât cele folosite în prezent de TCE.

Termenul de furnizare a autobuzelor este de maxim 125 de zile, iar durata acordului-cadru este de 2 ani.

Prețul unui autobuz este 765.646,50 lei fără TVA, valoarea totală pentru cele 50 de autobuze este de 38.282.325 lei fără TVA.

Vezi în materialele video de mai jos declarațiile primarului Adrian Dobre și ale Silviei Colacea, director executiv SC BMC TRUCK & BUS SRL.

Articolul precedentAtacuri ale urșilor la Bușteni! Turiști terorizați!
Articolul următorVIDEO Polițiștii ploieșteni au pus gând rău șoferilor care vorbesc la telefonul mobil