Continuă schimbul de atacuri între primarul Adrian Dobre şi  Alexandri Nicolae, directorul  SC Transport Călători Express SA, societatea de transport în comun din oraș, cu privire la plăţile de la bugetul local şi pierderea acordului de eşalonare a datoriei istorice la ANAF.

Șeful executivului ploieștean îl acuză pe managerul TCE că şi-a gestionat greşit fondurile din decembrie, spunând că operatorul a primit în luna respectivă o sumă importantă de la buget, că Primăria “nu a avut şi nu are nicio restanţă” şi că directorul “să nu mai confunde furajele cu facturile”.

“Municipalitatea a depus eforturi substanţiale ca activitatea acestei societăţi să se desfăşoare în bune condiţii”, a susținut, astăzi, primarul Dobre, într-o declaraţie în care spune că toate plăţile către TCE au fost făcute în termenul contractual.

”Domnul Nicolae Alexandri ar trebui să nu mai confunde furajele cu facturile, chestiuni de genul astă, dacă mai vrea să fie manager al societății, dar nu pericliteze imaginea societății. Nu este în stare, atunci să își dea demisia”, a mai punctat primarul Adrian Dobre.

Edilul a vorbit despre factura de 1,4 milioane de lei invocată de conducerea Transport Călători Express, pentru care operatorul aştepta banii în decembrie, spunând că această factură a fost depusă pe 18 decembrie şi avea un termen de plată de 30 de zile.

Reacția șefului administrației publice ploieștene vine după ce directorul Alexandri Nicolae îl contrazicea, afirmând că Adrian Dobre este “mincinos” şi “incompetent” și că din cauza edilului, TCE Ploieşti nu a reuşit în decembrie să achite dările către bugetul de stat şi, implicit, a pierdut acordul încheiat mai demult cu ANAF-ul, pentru eşalonarea unei datorii istorice rezultate dintr-un litigiu pierdut.

Primarul a recunoscut că factura respectivă a fost decontată de la bugetul local abia în ianuarie, dar spune că în ultima lună din 2018, TCE a beneficiat de alte plăţi însemnate şi, în opinia lui, avea fonduri suficiente pentru a-şi achita dările către bugetul de stat. “Municipalitatea nu are către TCE nicio restanţă la plată, nu a avut şi nu are. În data de 20 şi în data de 21 decembrie, municipiul a plătit, prin ordin de plată către TCE, suma de aproape 3,5 milioane de lei. În luna ianuarie, a plătit încă 1,4 milioane, plus încă 1,7 milioane. Cele 3,5 milioane reprezintă facturile emise de către TCE pe 6 şi 18 decembrie, la una pe factură foarte clar se scria termen de plată de 30 de zile, deci ne-am încadrat, iar cea de-a doua spunea plată de îndată, iar aşa am făcut. Pe cealaltă factură emisă în data de 18 decembrie, de 1,4 milioane de lei, scria că plata trebuie făcută în 30 de zile. Aşa scrie pe factură şi aşa este conform contractului. Primăria nu a fost anunţată decât ulterior de necesitatea plăţii până pe data de 21 decembrie a facturii de 1,4 milioane de lei. Nu a existat niciun document în acest sens până pe 27-28 decembrie, când s-au primit nişte emailuri, dată care oricum era tardivă, pentru că Trezoreria era închisă de pe 21 decembrie. Eu cred că domnul director Nicolae Alexandri confundă modul în care se plimbă de la un partid la altul cu modul în care trebuie să facă managementul unei societăţi”, a declarat Adrian Dobre.

Declarația integrală a primarului Ploieștiului o puteți urmări în materialul video de mai jos.

Articolul precedentScandal pe tema majorării salariilor angajațiilor din Primăria Ploiești. Primarul Dobre: Ar însemna efortul pe care îl face Primăria pe zece ani de zile ca să repare şcoli
Articolul următorNoi amănunte în cazul morții lui Constantin Toma. Plângere penală pe numele medicului legist