Primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, a decis să organizeze săptămâna viitoare o dezbatere publică pe tema serviciului de termoficare şi a făcut un apel către ploieştenii interesaţi. Aceasta este soluția pe care edilul șef a prezentat-o marți, în cadrul unei conferințe de presă, cu o lună înainte de finele contractului cu Veolia Energie, operatorul de termoficare.

Practic Dobre speră ca în urma dezbaterii, care va avea loc miercuri, la Teatrul “Toma Caragiu”, reprezentanții societății respective să renunțe la solicitarea privind majorarea tarifului la 404 lei/Gcal cu TVA inclus.
Asta după ce primarul a reclamat că reprezentanţii Veolia continuă să se plaseze într-o poziţie de forţă și că negocierea nu ar trebui să fie făcută ”cu pistolul la tâmpla ploieșteanului”.

Totodată, la întâlnirea cu reprezentanții presei, Adrian Dobre a reclamat că, prin votul dat ieri în şedinţa Consiliului Local, consilierii din coaliţia majoritară PSD-ALDE îi restrâng opţiunile. Edilul propusese un proiect de hotărâre privind asocierea între Primărie şi Consiliul Judeţean, proiect care n-a mai intrat pe ordinea de zi a şedinţei. Adrian Dobre a reclamat că decizia consilierilor a fost una lipsită de responsabilitate, deşi recunoaşte că formarea acestei asociaţii de dezvoltare propuse nu reprezenta neapărat o soluţie pentru ca ploieștenii să nu rămână fără apă caldă la robinet începând cu data de 1 mai, ci mai degrabă un pas pentru implementarea unei posibile soluţii.

“Tariful propus de operator este unul care nu poate fi suportat de către cetăţean. Vom continua discuţiile cu Veolia, iar dacă Veolia nu mai vine, aşa cum am afirmat, cu coada pe sus şi revine cu picioarele pe pământ să discutăm despre un tarif normal şi corect atunci negocierile vor continua. Pe de altă parte, consider că este necesară înştiinţarea populaţiei şi voi trimite o scrisoare către cetăţeni, prin care o să îi invit în cursul săptămânii viitoare, miercuri, la Teatrul «Toma Caragiu», pentru a avea o dezbatere publică în care să discutăm despre opţiunile pe care noi le avem pentru sistemul centralizat de termie. După cum aţi văzut, în cursul şedinţei de ieri, PSD-ALDE a amânat votarea constituirii unei asociaţii de dezvoltare de către municipiul Ploieşti şi Consiliul Judeţean, consecinţa acestui lucru este că posibilitatea de a avea mai multe opţiuni se restrânge la una, pentru că, de fapt şi de drept, asta îşi doreşte majoritatea PSD-ALDE, aceea de a negocia doar cu Veolia, nu de a avea şi alte posibilităţi”, a transmis, marţi, primarul Ploieştiului.

Articolul precedentPrimarul Adrian Dobre: Este demarată procedura de notificare a societății Rosal de reziliere a contractului pentru curățenia căilor publice
Articolul următorPetrolul Ploiești 2-0 Energeticianul – Lupii se mențin în lupta pentru promovare!