Primarul Ploieștiului ia atitudine în ceea ce privește problema punctelor negre din oraș. Operatorul de salubritate, amenințat cu rezilierea contractului

Primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, ia atitudine în ceea ce privește problema punctelor negre din oraș. Edilul  a anunțat miercuri faptul că în cazul în care Rosal, operatorul de salubritate, nu va face în 30 de zile demersurile necesare pentru remedierea acestei probleme, cât și a altora, va propune rezilierea contractului.

Primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, a anunțat marți în cadrul unei conferințe de presă faptul că este nemulțumit de activitatea  operatorului de salubritate, Rosal, spunând că dacă nu se rezolvă în termen de 30 de zile problemele  în ceea ce privește punctele negre din oraș , va propune rezilierea contractului.

Edilul a explicat că  sunt deficienţe la nivelul serviciului de colectare şi de încheiere a contractelor cu ploieştenii, responsabil de acest lucru fiind Rosalul.

Concret, primarul Dobre a susținut că aproape o treime din locuitorii Ploieștiului nu au asigurat acest serviciu. Astfel, există suspiciunea că gunoaiele care apar peste zi  în diverse locuri de pe domeniul public (trotuare, parcuri, colţuri de stradă etc) sunt lăsate de ploieştenii care nu au încheiate contracte cu operatorul de salubritate.

„Serviciul de salubritate, în special cel de colectare a deşeurilor încheiat între Rosal şi ADI. Am avut săptămâna trecută o şedinţă de lucru cu cei de la ADI (Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară n.r.), atrăgându-le atenţia şi solicitând şi RASP-ului să notifice asupra faptului că mai mult de o treime din numărul de cetăţeni nu sunt prinşi în contracte cu societatea de salubritate. Aceste lucruri pot fi de asemenea cauze la situaţia vizavi de punctele negre, de modul în care se face colectarea pe platformele din municipiu, despre cum se face colectarea selectivă etc. Am solicitat ADI să aibă o şedinţă de lucru, ca tot ceea ce se prevede în obligaţiile contractuale pe care le are Rosal, de la stabilirea şi prezentarea către autoritate a situaţiei gospodăriilor care nu au contracte cu societatea. De asemenea să ni se comunice modul în care se face colectarea în Ploieşti, în special, în zonele de locuinţe în condominiu. Termenul pe care l-am stabilit pentru rezolvarea acestei situaţii este de 30 de zile. Dacă în această perioadă nu se vor lua măsuri voi solicita ADI, rezilierea contractului cu această societate , indiferent de situaţiile din alte localităţi“, a declarat Adrian Dobre, primarul Ploieştiului.

Articolul precedentPagube de peste 100 milioane lei, în urma ploilor abundente! Prahova, pe locul II la fonduri guvernamentale alocate pentru lucrări de reparaţii
Articolul următorSchimbări importante în cadrul Poliţiei Locale Ploiești! Primarul Dobre, nemulțumit de activitatea instituției