Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a anunțat vineri faptul că administraţia publică locală a trimis o sesizare la Poliţie privind posibile nereguli în activitatea Regiei Autonome de Servicii Publice în ceea ce privește salubritatea din oraș.

Edilul șef  susţine că sunt mari suspiciuni cu privire la serviciile prestate de Rosal şi acceptate la plată de RASP, precizând că sunt străzi incluse de luni întregi în programul de canalizare, dar care figurează ca fiind măturate frecvent sau că RASP a semnat pentru “cantităţi umflate în acte” când a fost vorba despre ridicarea de pe domeniul public a unor deşeuri.

Primarul Dobre a declarat că în această vară a demarat o campanie  de strângere a gunoaielor abandonate pe domeniul public şi a constatat că, după tot efortul, media deşeurilor ridicate a fost undeva la 30 de tone pe zi, cu maxime până la 50. În acest context, edilul reclamă că RASP a acceptat la plată, până de curând, cantităţi de până la 100 sau 150 de tone pe zi şi spune că, foarte probabil, acestea au fost “umflate” din pix, ajungându-se, implicit, la o prejudiciere a bugetului local. În acest context, el spune că “Primăria Ploieşti a transmis o sesizare către Poliţie, cu privire la cantităţile acceptate la plată de RASP”.

“Dacă în anumite luni ale anului trecut aveam peste 100 de tone aproape în fiecare zi, chiar și în zilele de weekend, de deșeuri abandonate, acum, cu o monitorizare atentă și făcând un efort extraordinar pentru a colecta cât mai mult din aceste deșeuri abandonate, noi ajungem undeva la 30 – 40, maximum 50 de tone/zi. De altfel, este aproape imposibil ca societatea Rosal să poată ridica tonajul respectiv cu utilajele pe care le are.”, a declarat primarul Adrian Dobre, care a ținut să precizeze și faptul că “Şi Curtea de Conturi, la controlul recent, a constatat abateri la nivelul RASP. Sunt, de exemplu, străzi incluse în programul de canalizare, dar care apar în continuare în documentele Regiei ca fiind măturate frecvent. Uitaţi-vă pe Sudorului, Soveja, Alexandru cel Bun, Petru Muşat sau Vaslui, sunt străzi unde locatarii reclamă că nu pot intra şi inspectorii RASP confirmă că au fost măturate manual de Rosal”.

 

 

 

 

Articolul precedentVIDEO| Cosmonatul Dumitru Prunariu, prezent la inaugurarea planetriului de la Slănic: NASA are sarcină clară să trimită pe Lună încă un echipaj
Articolul următorAccident mortal pe DN1, în afara localității Băicoi!! Un tânăr de 30 de ani și-a pierdut