În județul Prahova au fost raportate primele 3 cazuri confirmate Covid-19 cu varianta Delta în săptămâna 16.08.2021- 22.08.2021, conform informării transmise de Direcția de Sănătate Publică.

 
Prefectura Prahova a lansat un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Conform informării transmisă de Direcției de Sănătate Publică, în județul Prahova au fost confirmate 3 cazuri de Covid-19, varianta Delta.

Astfel, în data de 24.08.2021 a fost publicată oficial pe site-ul https://www.cnscbt.ro/ la rubrica analiza-cazuri-confirmate-covid-19 informarea cuprinzând datele cumulate până la data de 22.08.2021 inclusiv.

„În județul Prahova sunt raportate primele 3 cazuri confirmate Covid-19 cu varianta Delta în săptămâna 16.08.2021- 22.08.2021. Informarea privind cazurile de Covid-19 confirmate cu variante ale Sars-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC) se face săptămânal cu rezultatele cumulate de la începutul perioadei de raportare a acestor cazuri, până la sfârșitul săptămânii anterioare și poate fi găsită pe site-ul menționat anterior”, a precizat Prefectura Prahova, care a lansat și un apel către cetățeni.

„Instituția Prefectului Județul Prahova face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor”, a precizat Prefectura Prahova.

Algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file.

„Vă aducem la cunoștință că Platforma Națională de Pregătire în Situații de Urgență “Fii pregătit” (https://fiipregatit.ro/), principala sursă de informații despre măsurile de siguranță și reacție în caz de dezastru, a fost updatată pentru a veni în sprijinul cetățenilor români inclusiv, în contextul existenței confirmării noului Coronavirus, pe teritoriul țării. Astfel, accesând https://fiipregatit.ro/, puteți găsi 12 ghiduri, pentru diferite situații (Cumpărături, Transport în comun, Recomandări generale, Interacțiune cu Poliția etc.) în contextul situației create de pandemia cu noul Coronavirus”, a precizat Prefectura Prahova.

 
 
 
 
 
 
 
 

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentBilanț coronavirus 24 august: 782 de cazuri, 14 decese
Articolul următorPrahova. Tânăr reținut după ce a furat o borsetă și o geantă dintr-un autoturism parcat în curtea unui imobil