Primăria Sinaia a anunțat în această dimineața apariția primului caz de infectare cu noul coronavirus al unui angajat.

Acesta locuiește în Bușteni și în ultima perioadă a fost plecat în concediu, dar „Pentru a ne asigura că rămânem sănătoși, am solicitat demararea unei anchete epidemiologice de către Direcția de Sănătate Publică Prahova, la nivelul Primăriei orașului Sinaia, în urmă diagnosticării pozitive cu virusul SARS-CoV-2, a unui coleg întors de curând din concediul de odihnă, cu domiciliul în Bușteni”.- se precizează în comunicat .

„În acest moment nu avem transmitere comunitară în oraș. Toate cazurile care au fost confirmate au că sursă infectări din afară localitățîi. Rog cetățenii, cât și turiștii să respecte în continuare toate măsurile de protecție și îi asigur că acestea au că unic scop idealul de a rămâne sănătoși.” a declarat primarul localității Vlad Oprea.

Menționăm că de la primele simptome s-a impus protocolul stabilit la nivelul instituției pentru prevenire și protecție și am luat măsura izolării la domiciliu a colegului nostru și a tuturor persoanelor care au intrat în contact direct cu acesta. Până în acest moment nici un alt angajat al primăriei nu prezintă simptome specifice infectării cu noul coronavirus (tușe, febra , insuficiență respiratorie).

Că măsură de prevenție, primăria a suspendat activitatea de relațîi cu publicul în cadrul primăriei, în cursul zilei de vineri, 7 august, pentru a putea desfășura dezinfectarea tuturor spațiilor, iar solicitările se pot transmite de către cetățeni prin e-mail. Activitatea se reia la program normal, de luni, 10 august 2020.

Toate măsurile luate respectă protocolul strict stabilit la nivelul instituției și au că scop prevenția și nu combaterea. Încă de săptămâna trecută au fost intensificate dezinfectarea spațiilor publice de pe rază orașului, iar de astăzi de la ora 23:00, se va demara dezinfectarea străzilor cu tunul de zăpadă, transformat  în nebulizator.