Protest inedit, miercuri, în Prahova! Nemulţumit de relaţia cu autorităţile locale, un crescător de animale din comuna Gorgota şi-a scos vacile pe Drumul Naţional 1, dorind să meargă în fața sediului Prefecturii Prahova.

Într-un mesaj transmis către mai multe publicaţii locale, protestatarul a explicat că solicită aprobarea legii în mod unitar.

Nemulţumirile pleacă de la refuzul de înregistrare a animalelor în registrul agricol, pus pe seama lipsei unor documente de provenienţă.

“Având în vedere că Primaria Gorgota refuză să aplice legile şi instituţiile statului nu iau nicio masură în Prahova, primarul acționar al unei firme producătoare de alcool lăudându-se ca se cunoaște cu toată lumea, am decis să ducem animalele în faţa Prefecturii Prahova pornind cu ele pe DN1 până când organele statului din Prahova şi ministrul Agriculturii vor decide că este timpul să se aplice legea şi în Gorgota”, se arată în mesaj.

Primarul comunei Gorgota, Ionuţ Dumitru, a declarat pentru “Telegrama” că acţiunea este una izolată şi că neînţelegerile invocate de protestatar ar fi din vina acestuia.

“Este vorba despre un singur protestatar, de fapt o firmă care reclamă că nu vrem să îi înregistrăm animalele în registrul agricol. Noi nu i-am cerut decât să respecte legea şi să aducă toate documentele solicitate”, a declarat primarul din Gorgota.

Inițiativa protestatarului de a ajunge în fața Prefecturii Prahova nu a fost dusă până la capăt. Crescătorul de animale nu numai că n-a apucat să ajungă prea departe pe DN 1, dar s-a ales şi cu trei amenzi. Poliţia Prahova a aplicat două sancţiuni contravenţionale, una de 290 de lei, pentru nerespectarea normelor de circulaţie, dată de secţia rutieră care se ocupă de drumurile naţionale, şi una de 500 de lei, de la Secţia Rurală 9 – Pucheni, pentru nesupravegherea animalelor.

De asemenea, Jandarmeria Prahova a aplicat o altă sancţiune contravenţională, pentru un protest neautorizat, în baza legii privind adunările publice.

 

 

Articolul precedentVIDEO| Călin Popescu Tăriceanu, atac dur la PNL și Iohannis: Și-a abandonat rolul său de garant al CONSTITUŢIEI şi s-a transformat într-un lider al opoziţiei
Articolul următorVIDEO| Călin Popescu Tăriceanu, apel către premierul Dăncilă în ceea ce privește exploatarea gazelor din Marea Neagră