Raluca Ciulei, tânăra care a parcus pe jos peste 600 de kilometri pentru a atrage atenţia asupra importanţei educaţiei, a ajuns și în Prahova

Făgărăşeanca Raluca Ciulei a dus la bun sfârşit o iniţiativă impresionantă pentru susţinerea copiilor. Ea a mers pe jos peste 600 de kilometri pentru a atrage atenţia asupra importanţei educaţiei, fiind convinsă că absolut fiecare copil contează.

Tânăra temerară a parcurs traseul Bistriţa – Bucureşti în perioada 30 iulie – 19 august, pentru a le transmite profesorilor, părinţilor şi copiilor că nu sunt singuri. Totodată, face apel la restul populaţiei să se implice activ în viitorul tinerilor, pentru ca fiecare dintre ei să primească educaţia necesară.

„Mergem aceşti kilometri pentru a invita pe toată lumea la fapte. Faptele ne vor salva, nimeni şi nimic altceva! Doresc să văd o Românie pusă pe fapte, o Românie în care nici un copil nu e lăsat pe dinafară, nu e lăsat în urmă”, spune Raluca. Pe durata întregului traseu a fost suţinută de membrii Asociaţiei Love for Life, fondată şi condusă de ea.

Fosta sportivă a ajuns la Posada în zi de sărbătoare de Sf. Maria, pe 15 august, unde s-a întâlnit cu eleve din comună Secăria. Şi-a continuat drumul joi dimineaţă, pe 16 august 2018, iar alături de ea au mers, bucuroşi să se alăture acestei cauze nobile, elevi şi dascăli din Comarnic, dar şi reprezentanţi ai primăriei oraşului, în frunte cu  pcrimar Sorin Popă. Cu toţii au răspuns iniţiativei de a sprijini educaţia copiilor prin implicare personală şi, bineînţeles, prin puterea exemplului, mergând alături de Raluca Ciulei până la ieşirea din Comarnic spre Bucureşti.

 

Cum o putem sprijini în continuare pe Raluca?

 

”Dacă doriţi să fiţi solidari cu mine, dacă doriţi o schimbare în bine în România, văr să vă gândiţi la un prim mic proiect pe care să îl desfăşor în săptămânile sau lunile care vin, prin care să ajutaţi cu ceva în jurul vostru (ex. dăruiţi cărţi şi citiţi împreună cu un grup de copii dintr-un mediu defavorizat până când acei copii prind gustul lecturii şi încep să citească singuri; gătiţi şi invitaţi la masă o dată pe săptămână un copil care nu are ce mânca; plantaţi un copac şi îngrijiţi-l; etc). După ce aţi venit cu o idee, vă rog mult, atunci, când daţi like la acţiunile mele, să scrieţica şi cometariu care este proiectul vostru.Haideţi să ajungem la fiecare român cu acest mesaj, haideţi să fim solidari, să fim uniţi, să mişcăm lucrurile împreună. Este o carte câştigătoare, vă promit! Iar eu sunt alături de voi cu orice aveţi nevoie, eu lupt până la capăt, şi ca mine sunt şi alţi oameni extraordinari care vă sunt alături. DA, VOM DA DE GREU ORICARE VA FI PROIECTUL CE NI-L VOM PROPUNE, VOM DA DE OAMENI CE NE VOR PUNE BEŢE ÎN ROATE SAU NE VOR DESCURAJA, ÎNSĂ VOM PERSEVERA. Copiii noştri vor copia exemplul nostru şi împreună, prin puterea nostra, prin mintea şi efortul nostru vom ajunge la bunăstarea pe care ne-o dorim.”

 

A renunţat la Elveţia pentru România

Raluca s-a întors acasă după 21 de ani petrecuţi în străinătate pentru a se dedica viitorului copiilor. A renunţat la tenis, iar acum ajută copiii din zonele defavorizate printr-un proiect de educaţie non-formală. A plecat în Germania când era adolescentă, unde a practicat tenisul timp de doi ani. A pornit apoi spre Statele Unite ale Americii pentru continuarea studiilor. Într-un final a ajuns în Elveţia, unde a locuit 9 ani şi a studiat matematica.

În vara anului trecut s-a întors acasă pentru a se ocupa de Fundaţia Love for life, pe care a înfiinţat-o în 2016 şi prin care urmăreşte să îi provoace pe copii să se descopere, să se autoevalueze, să devină conştienţi de valorile şi comorile care zac în interiorul lor.

Articolul precedentLiceul Tehnologic Ludovic Mrazek Ploiești a fost desființat. Urmează evacuarea asistaților sociali din cadrul căminului
Articolul următorAccident pe DN1B, în zona localității Valea Călugărească. Două tinere, lovite de o mașină pe trecerea de pietoni