Răsturnare de situație în cazul femeii care a murit, în weekend, la o pensiune din Sinaia. Legiștii au descoperit că aceasta s-ar fi sufocat, înecată cu mâncare

Inițial, s-a conturat ipoteza că victima ar fi decedat în urma loviturilor aplicate de bărbatul care o însoțea și care a și fugit de la locul evenimentului, însă investigațiile din ultimele două zile indică un alt scenariu.

Procurorii au anunțat că bărbatul implicat, care însoțea victima și despre care s-a spus că ar fi lovit-o înainte ca aceasta să se prăbușească inconștientă, este cercetat pentru conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului, după cursa nebună pe DN 1, până la Comarnic, unde a fost prins de polițiști.

“La data de 18.09.2021, în jurul orei 18.00, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a fost sesizat de către organele de poliție din cadrul IPJ Prahova cu privire la faptul că pe raza or. Sinaia, în dreptul pensiunii «Casa Noastră», o persoană de sex feminin, identificată în persoana numitei C.G.M, a decedat în urma unei agresiuni exercitate de către concubinul acesteia despre care se stabilise că a părăsit locul faptei la volanul autoturismului său marca Renault Clio.

În jurul orei 17:15, organele de cercetare din cadrul Poliţiei orașului Comarnic  au depistat pe numitul S.D în timp ce conducea autoturismul indicat pe DN 1 sensul de mers Sinaia-Ploiești, fiind înregistrat dosarul penal cu nr unic  622/P/2021 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia, în a cărui rază de competență teritorială se află locul comiterii faptelor. Cercetările au fost ulterior preluate de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova,  numitul S.D fiind cercetat în calitatea de suspect pentru săvârşirea infracțiunilor de  «conducere  sub influenţa alcoolului» prev. de art 336 C.P.şi «conducere fără permis», prev. de art 335 al.2 C.P.  Față de suspect a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore începând cu data de 20.09.2021, ora 16:00 şi pană la data de 21.09.2021 ora 16:00”, detaliaztă un comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

În ceea ce privește decesul femeii, autopsia a scos la iveală detalii care creionează cu totul alt scenariu decât cel conturat inițial, plecând de la un conflict care ar fi avut loc între victimă și cel care o însoțea.

“Cu privire la decesul numitei G.C.M,  precizăm că pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a fost constituit la data de 18.09.2021 dosarul penal nr 342/P/2021, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte prev. de art 195 alin. 1 C.pen. rap. la art. 193 alin. 1 C.pen, numitul S.D. având  în prezent calitatea de suspect.

Cu ocazia cercetării la faţa locului, în urma examinării externe a cadavrului medicul legist din cadrul SML Prahova nu a putut oferi concluzii preliminarii privind cauza morţii, nefiind constatate  leziuni traumatice vizibile care să permită formularea unei concluzii privind cauză probabilă a decesului, înainte de efectuarea autopsiei medico-legale ce urma să aibă loc la data de 20.09.2021, ora 08:30.

Totodată, s-a stabilit faptul că victima avea în antecedență afecțiuni neurologice suferind o intervenție chirurgicală în cursul anului 2020 pentru anevrism cerebral.

În urma efectuării autopsiei, Serviciul Judeţean de Medicină Legală Prahova  a stabilit ca moartea numitei G.C.M s-a datorat insuficientei respiratorii acute urmare a asfixiei mecanice prin regurgitat gastric, la autopsie nefiind constatate semne de violență. În cauză urmează a fi întocmit raportul de expertiză medico-legală necroptică, după finalizarea investigațiilor medicale complementare autopsiei”, se mai arată în comunicatul Parchetului.

Bărbatul implicat în dosar, în libertate

Înainte de apariția acestor precizări oficiale în spațiul public, decizia de a-l trimite acasă pe bărbatul din Ploiești care însoțea victima a stârnit un val de revoltă. Având în vedere cele de mai sus, procurorii susțin însă că, “până în prezent nu s-a reliefat existența legăturii de cauzalitate între acțiunile de împingere/lovire exercitate de către suspect şi decesul victimei, în cauză efectuându-se în continuare cercetări pentru stabilirea cu exactitate a  împrejurărilor producerii decesului numitei G.C.M.”.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentPrahova. Bărbat reținut după ce a lovit mortal o femeie
Articolul următorBilanț coronavirus 21 septembrie: 6.789 de cazuri, 129 de decese