Polițiștii Serviciului Rutier și cei ai Biroului Drumuri Naționale Europene, au acționat în zilele de 11 și 12 septembrie a.c., pentru asigurarea unui climat de siguranță rutieră, creșterea vizibilității elementului polițienesc în vederea prevenirii accidentelor rutiere, pe fondul vitezei excesive și al consumului de băuturi alcoolice.

Au fost aplicate 120 de sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 5 sancțiuni pentru consumul de băuturi alcoolice la volan, valoarea totală a acestora fiind de aproximativ 76.820 de lei. Au fost reținute și 15 permise de conducere, cele mai multe pentru depășirea vitezei legale.

Dosare penale pentru conducerea sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive

Sâmbătă 11 septembrie a.c., în jurul orei 18.30, polițiștii orașului Mizil, au observat în trafic, un autoturism, care circula din sens opus, pe o stradă cu sens unic. Au efectuat semnalul regulamentar de oprire, însă autoturismul și-a continuat deplasarea.
Polițiștii au pornit semnalele luminoase și acustice, urmărind autoturismul aproximativ 400 de metri, fiind oprit pe strada Ion Luca Caragiale din oraș.
Întrucât conducătorul auto emana halena alcoolică, a fosr realizată testarea cu aparatul etilotest. Rezultatul a fost de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul de 42 de ani, din Mizil a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge.

Duminică, 12 septembrie a.c., în jurul orei 00.40, polițiștii Secției nr. 9 de poliție rurală Puchenii Mari, au oprit un autoturism, care se deplasa, pe drumul comunal Fânari către DJ 101 D.
Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul, de 46 de ani, din comuna Olari a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările în cauză vor fi continuate de către polițiștii postului de poliție Gorgota, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

În jurul orei 2.45, polițiștii Serviciului Rutier au fost sesizați cu privire la faptul că, pe raza localității Poiana Țapului s-a produs un accident rutier.
La fața locului s-au deplasat polițiștii, care au stabilit că un autoturism, condus de un bărbat de 43 de ani, din comuna Plopu, care se deplasa pe DN1-E60, pe direcția București către Brașov, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, părăsind partea carosabilă, unde a intrat în coliziune cu parapetul din beton al drumului, după care s-a răsturnat pe plafon.
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,66 mg/l alcool pur, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

La aproximativ aceeași oră, polițiștii Serviciului Rutier în timp ce efectuau atribuțiunile de serviciu pe raza localităţii Păulești, au oprit pentru control un autoturism, care circula pe DJ 102, din direcția Păulești către Ploiești.
Întrucât conducătorul auto emana halena alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, care a rezultat valoarea de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care, acesta a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de mostre  biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză, bărbatului de 54 de ani i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentCULISELE STATULUI PARALEL. Cine sunt membrii echipei câștigătoare a lui Cîțu
Articolul următorTrafic blocat pe DN 73A Predeal – Râșnov. Două autoturisme au intrat în coliziune