Guvernul a decis ca din 15 mai sălile de sport să funcționeze cu o capacitate de până la 50%. Ulterior, de la 1 iunie, pentru o capacitate de 70%, clienții ar trebui să prezinte dovada vaccinării.

Hotărârea de Guvern, cu modificările care intră în vigoare din 15 mai, prevede că “se permite activitatea cu publicul operatorilor economici care desfășoară activitatea în spații închise în domeniul sălilor de sport și / sau fitness fără a depăși 50% din capacitatea maximă în județele / localitățile unde incidența la 14 zile este mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori, cu asigurarea unei suprafețe de minim 7 mp pentru fiecare persoană”.

De la 1 iunie, este prevăzut că “activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activitatea în spații închise în domeniul sălilor de sport și / sau fitness fără a depăși 70% din capacitatea maximă în județele / localitățile unde incidența la 14 zile este mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori, cu asigurarea unei suprafețe de minim 4 mp pentru fiecare persoană dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, dacă au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare”.

Raed Arafat a explicat că reprezentantul sălii de sport are obligația să verifice dacă persoanele sunt vaccinate, în caz contrar va fi amendat, relatează Digi24.

 
Articolul precedentFlorin Cîțu: Se elimină restricțiile de circulație pe timpul nopții. Masca de protecție rămâne obligatorie în spațiile aglomerate – VIDEO
Articolul următorSituația traficului rutier pe principalele drumuri din țară, în prima zi după relaxarea restricțiilor. Cum se circulă pe DN 1