În penultima etapă a sezonului regulat, FC Buzău a oprit seria de nouă victorii consecutive pe „Ilie Oană”, după un rezultat care se înscrie pe linia celor consemnate în partidele directe disputate în ultimele două sezoane, Buzăul plecând, de fiecare dată, neînvinsă de la Ploiești. Iar acum, duelul celei mai bune apărări (5 goluri primite Petrolul) vs cel mai bun atac (43 de goluri marcate AS FC Buzău) s-a încheiat fără gol, un rezultat echitabil după modul în care s-au desfășurat ostilitățile pe parcursul celor 90 de minute.

Practic, s-a jucat destul de „închis”, cu puține ocazii clare de gol. În prima repriză, buzoienii au avut cea mai mare șansă, atunci când Gaitan a țintit, cu un șut de la peste 30 de metri, transversala porții apărate de Avram, pentru ca petroliștii să treacă pe lângă deschiderea scorului la scurt timp după reluare, la incursiunea lui Boțogan (52) pe partea stângă, juniorul ezitând între o pasă decisivă pentru Jarovic și un șut care să-l păcălească pe Stoian. 

Petrolul: R. Avram – Pashov, Meijers, Huja, Țicu – Prejmerean (65 Tucaliuc), Cebotaru – Constantinescu (81 Bratu), Boțogan (81 Pîrvulescu), D. Gheorghe (22 Saim Tudor) – Jarovic (65 Coman). Antrenor: Nicolae Constantin.

FC Buzău: Stoian – Zamfir, Vîrtej, Wiktorski, Sălceanu – Al. Munteanu (46 Manea), Gaitan, Cârstocea, A. Lopez (88 Pațurcă) – Cr. Ciobanu, Chică-Roșă. Antrenor: Cristian Pustai.

Csikszereda Miercurea Ciuc, s-a impus în deplasarea de la Avrig, cu CSV Șelimbăr, cu 3-0, și tot o victorie clară a reușit și Steaua, 3-1 în Ghencea cu Politehnica Iasi. În cazul unei victorii a gazdelor în meciul Concordia Chiajna-Poli Timișoara, programat duminică, 6 martie, FC Buzău, care are 32 de puncte și golaveraj +30 va fi depășită în clasament de echipa ilfoveană. Totul se va decide în ultima etapa a sezonului regulat, în Crâng, într-un meci de totul sau nimic: FC Buzău – Concordia Chiajna. 

Petrolul ajunge la cota 46 în clasament, socotindu-le și pe cele trei de la Timișoara, ce vor defeni oficiale din momentul în care Federația va omologa rezultatul la „masa verde”, și va avea o misiune aparent facilă în ultima rundă a sezonului regular, pe terenul Unirii Constanța. Data și ora partidei încă nu au fost stabilite, confruntarea urmând să se dispute, cel mai probabil, la Buftea. 

Foto: Răzvan Păsărică

Sursa: Realitatea de Buzau