Conducerea Spitalului de Obstretică și Ginecologie din Ploieşti a luat decizia de restricţionare a vizitelor, pe fondul creşterii numărului de cazuri de gripă. Anunțul a fost făcut vineri de reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova, instituţia care coordonează activitatea spitalului.

Măsura a fost imperios necesară pentru a fi luată, ea fiind una de prevenție pentru protejarea copiilor şi a mamelor, au explicat reprezentanţii Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploieşti.
Totadă, conducerea unității spitalicești a explicat faptul că este importantă respectarea regulilor privind igiena şi prezenţa în spital pentru a limita numărul acestor cazuri de îmbolnăviri şi îi sfătuieste pe cei care au simptome sau intră în contact cu persoane cu simptomatologie să evite contactul cu persoanele sensibile.

,,Noi încercăm să conștientizăm vizitatorii de importanța respectării unor reguli atât de igienă, cât și de prezența în spital pentru a limita cazurile de îmbolnăvire”, a declarat directorul medical de la Spitalul de Obstetrică Ginecologie Ploiești, Călin Boeru.
Măsura vine în contextul în care ministrul Sănătăţii a anunțat că numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut cu peste 20% față de nivelul așteptat, prin urmare a fost declarat debutul sezonului gripal, determinat de caracterul epidemic al ultimei săptămâni.
“Ne putem aștepta la o creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri în următoarele săptămâni. Am cerut autorităților de sănătate publică locale să monitorizeze evoluția situației epidemiologice la nivel județean. Inspectoratele școlare, vor recomanda triajele epidemiologice zilnice în colectivități – școli, grădinițe, creșe . DSP –urile vor fi informate zilnic asupra numărului de îmbolnăviri depistate, pentru a realiza o evaluare locală și a stabili măsurile necesare pentru limitarea răspândirii virusului gripal” a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.
Până acum, în Prahova, două persoane au murit din cauza gripei. Un bărbat în vârstă de 69 de ani, la care fusese confirmat virusul gripal tip AH1, a murit, duminică, iar un bărbat de 60 de ani şi-a pierdut viaţa miercuri. În cazul acestui pacient a fost confirmată prezența virusului gripal tip AH1pdm09.

Articolul precedentAccident pe DN1, în giratoriul de la Strejnic. Biciclist accidentat
Articolul următorNoua avangardă U21 de la Petrolul Ploiești