Cosmin Boiangiu, șeful ELA, a vorbit despre salariile românilor care lucrează peste hotare în cadrul emisiunii “Din Culisele Europei”, de la DCNews și DCNewsTV. Acesta a fost întrebat cum este posibil ca un angajat român să fie plătit mai puțin decât un angajat originar din țara respectivă, deși lucrează în același domeniu.

Șeful Ela a fost întrebat dacă aceste inegalități se vor rezolva într-o bună zi, astfel încât sumele câștigate de românii din Uniunea Europeană să ajungă la același nivel cu cele ale celorlalți cetățeni europeni:

“Acesta este idealul. Nu putem interveni în politica salarială a statelor membre și cu atât mai puțin în cea a companiilor. Ceea ce noi putem face este să ne asigurăm și acesta este cel mai important,  că muncitorii români sau în general, muncitorii europeni, beneficiază de aceleași drepturi ca și cei de pe plan local. Aceasta este important. Nivelul salarial este un aspect, dar sunt și toate celelalte drepturi sociale, beneficii sociale, legate de salariul minim și alte altfel de aspecte. Atâta vreme cât beneficiază de aceleași drepturi, inclusiv de participare la acorduri colective de muncă care sunt în acele state în vigoare, atunci putem să credem că se va ajunge și la această uniformizare a nivelului salarial. “, a răspuns Cosmin Boiangiu.