Reprezentanți ai Primăriei Ploiești și ai Poliției Locale Ploiești au fost noaptea trecută în control pentru a verifica activitatea operatorului de salubritate Rosal.

Alături de ei a fost și primarul Adrian Dobre. Edilul șef al orașului a susținut că rezultatele acțiunii sunt centralizate, urmând să fie oferite publicității.

În urma verificărilor, cele două instituții din subordinea Primăriei au aplicat câte 21 de sancțiuni. Amenzile au însumat aproximativ 90.000 de lei, a anunțat Adrian Dobre.

„Pe parcursul anului 2018 am observat o degradare a serviciilor de salubritate în municipiul Ploieşti şi deşi am avut numeroase întâlniri cu reprezentanţii Rosal ai ADI-ului, cu cei care în momentul de faţă gestionează colectarea deşeurilor în municipiul Ploieşti, cu reprezentanţii Regiei Autonome de Servicii Publice care monitorizează activitatea Rosal, Poliţia locală. Pe măsură ce avem aceste şedinţa situaţia gunoaielor era din ce în ce mai dezastruoasă. Din nefericire cele două instituţii care sunt în subordinea primăriei  nu îşi fac datoria, iar dacă avem în momentul un dezastru, un rol l-au avut şi aceste două instituţii. Pe de altă parte cei care ar fi trebuit să monitorizeze şi să gestioneze acest contract, pentru că ei sunt titularii de contract şi aici mă refer la Asociaţia de Dezvoltare care a încheiat acest contract nu a avut o atitudine corectă faţă de angajamentul din contract, cel puţin în raport cu municipiul Ploieşti. Văzând toate aceste lucruri şi văzând numeroasele sesizări din partea cetăţenilor. Cred că au fost sute, chiar mii de sesizări în ultima perioadă de timp. Aseară am decis şi am convocat de urgenţă la ora 12 noaptea atât poliţia locală cât şi Regia Autonomă de Servicii Publice,  cele două instituţii care se află în subordinea municipiului Ploieşti. În urma acţiunii cordonate de către mine atât poliţia locală cât şi RASP au dat câte 21 de amenzi într-un ucntum de aproape 90.000 de lei.  Aceste acţiuni nu se vor termina decât în momentul în care serviciul de salubritate se va efectua corespunzător. Pe parcursul acestui an, văzând faptul că acest serviciu se degradează pe zi ce trece, am solicitat ADI-ului să înceapă procedurile de reziliere a contractului, pentru că eu consider că nu există o altă soluţie. Văd o reacţie nici promptă , nici fermă. Am văzut nişte declaraţii din partea domnului Bogdan Toader , dar nu am văzut măsuri concrete cu privire la acest demers. Nu suntem singura autoritate publică locală care suferă din cauza acestui operator economic. Sunt şi alte localităţi care suferă alături de noi în jurul municipiului Ploieşti, unde operatprul economic are aceeaşi atitudine.

M-a suprins faptul că partidele majoritare  din Consiliul Local, mă refer aici la domnul Pană şi la  domnul Ganea nu au luat de asemenea atitudine la această situaţie, făcând front comun, să putem să găsim o soluţie să diminuăm acest dezastru şi să găsim o soluţie de îmbunătăţire a acestei situaţii.

Voi continua cu aceste măsuri care au început de azi-noapte. Solicit celor două instituţii RASP şi Poliţia Locală să aibă acelaşi comportament pe care l-au avut aseară şi consider că a fost singura dată de când s-a încheiat contractul, când au avut o atitudine corectă în aplicarea măsurilor ce se impun, dată fiind situaţia din municipiul Ploieşti“, a declarat Adrian Dobre, primarul Ploieştiului.

Articolul precedentScandalul ”Ploieștiul, sub gunoaie!” Viceprimarul Pană, atac dur la adresa primarului Dobre: Incertitudinea,nepriceperea, lipsa de transparentă,dialog şi comunicare e modul de a conduce primăria de mai bine de doi ani
Articolul următorScandalul ”Ploieștiul, sub gunoaie!” Consilierul local Bogdan Hodorog: Să se aşeze la aceeaşi masă şi să găsească o soluţie pentru a rezolva această problemă