Un patron de bar  s-a ales cu dosar penal pentru că punea muzică în local fără autorizarea sau consimţământul titularilor drepturilor recunoscute de lege.

Concret, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au definitivat cercetările într-un dosar penal în care un bărbat de 37 de ani din comuna Scorțeni este bănuit de  săvârșirea  infracţiunii de reproducere a operelor sau produselor purtătoare de drepturi conexe, fără autorizarea sau consimţământul titularilor drepturilor recunoscute de lege.

Din actele de urmărire penală efectuate în cauză, s-a stabilit că, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, a fost depistat la punctul de lucru al acesteia în timp ce difuza muzică pentru clienții aflați în incinta barului fără consimţământul sau acordul titularilor drepturilor de autor şi conexe.

Titularii drepturilor de autor şi conexe s-au constituit părți civile în procesul penal cu suma de 2.142 lei, prejudiciu care a fost recuperat în totalitate.

Dosarul penal a fost înaintat unității de parchet pentru a dispune în cauză.

Foto cu caracter ilustrativ

Articolul precedentFostul președinte CJ Prahova, Florin Anghel, și deputatul Andreea Cosma, condamnaţi la închisoare în dosarul “Ciuperceasca”. Decizia nu este definitivă
Articolul următorAccident în Ploiești, provocat de un adolescent de 14 ani care a furat mașina părinților