ISU Prahova a trimis echipaje pentru stingerea a șase incendii de vegetație izbucnite la Urlați (cartier Valea Pietrei), Gornet Cuib (sat Cuibi), Mizil, Brazi (sat Negoiești), Bucov și Râfov (sat Palanca).

Aproape 40 de pompieri au intervenit pentru lichidarea acestora, incendiile afectând, în total, o suprafață de cinci hectare.

Anterior, în cursul după-amiezii, echipajele au fost solicitate și la Valea Călugărească. Incendiul de aici, declanșat, din primele cercetări, din cauza fumatului în locuri neamenajate corespunzător, a afectat trei hectare de teren și se pare că a făcut și o victimă.

“Incendiile de vegetație uscată survin din dorința cetățenilor de a igieniza terenurile și de a le pregăti pentru lucrările agricole de primăvară. Un mare pericol al incendiilor de vegetație uscată îl reprezintă nerespectarea distanțelor față de locuințe, anexe gospodărești, depozite de furaje, păduri, plantații, rețele electrice etc., ceea ce poate genera pagube materiale, dar poate costa și viața… Este cazul unui bărbat găsit decedat în urma unui incendiu de vegetație uscată în localitatea prahoveană Valea Călugărească”, au anunțat reprezentanții ISU Prahova.

Foto: ISU Prahova

Articolul precedentPrimarul Ploieștiului, Adrian Dobre: Acest Guvern PSD-ALDE ştie doar să cheltuie banii pe consum
Articolul următorPanică la o grădiniță de la Sinaia
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.