Şapte turişti au rămas blocaţi în apropiere de Cascada Urlătoarea, după ce s-au speriat de un urs. A fost nevoie de intervenţia jandarmilor montani pentru ca turiştii să poată coborî în siguranţă de pe munte.

Cei șapte turiști s-au speriat de urs şi au sunat la 112. Aceştia au povestit că, în timp ce se aflau pe traseul de coborâre de la Cascada Urlătoarea, din Bușteni, au fost nevoiți să se refugieze pe o stâncă din cauza unui urs, iar aici au rămas blocați.

„Turiștii au fost localizați și coborâți în siguranță în localitatea Bușteni. Nu au prezentat probleme medicale nefiind necesară solicitarea ambulanței. În acest context, le reamintim celor care doresc să facă drumeții în zona montană a județului, să se informeze cu privire la starea traseelor, a condițiilor meteorologice și a pericolelor care pot intervenii în zone necunoscute, unde pot fi animale sălbatice, în vederea preîntâmpinării oricăror evenimente nedorite”, a anunţat IJJ Prahova.

Jandarmii au lansat un apel la adresa turiștilor, care sunt sfătuiți să evite incidentele nedorite, având în vedere prezența tot mai mare a urșilor în anumite zone de munte, dar inclusiv pe raza localităților de pe Valea Prahovei.

În acest an jandarmii prahoveni au intervenit la 258 solicitări pentru îndepărtarea animalelor sălbatice din care 164 fiind pentru urşi

În situația în care semnalați prezența unui urs, vă recomandăm:
– Să vă adăpostiți în locuințe sau alte spaţii care vă asigură protecţia;
– Să nu vă apropiați de el pentru a face fotografii;
– Să nu îl hrăniți;
– Să nu aruncați cu pietre sau alte obiecte;
– Să faceți zgomot, gălăgia sperie ursul și astfel poate fi ținut la distanță;
– Să nu vă bazați că este suficientă distanță până la urs și să vă îndepărtați de el;
– Să vă păstrați calmul și să nu fugiți.
Important: Solicitați sprijinul jandarmilor apelând numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Articolul precedentPrins în timp ce fura motorină dintr-o mașină de vidanjare, la Ariceștii Rahtivani
Articolul următorFOTO Accident în zona Strejnicu-Pădurea Crângul lui Bot. Trei femei și un copil au ajuns la spital!
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.