Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat că 180 de cabinete de vaccinare vor deveni operaționale pentru vaccinarea cu AstraZeneca. În Prahova vor exista șase noi fluxuri de vaccinare la Ploiești, Mizil, Sinaia și Bușteni.

În România, va începe, din 15 februarie a.c., imunizarea populației cu vaccinul AstraZeneca.

„La nivel național, pentru buna desfășurare a procesului de vaccinare cu AstraZeneca, vor fi deschise 180 de cabinete noi de vaccinare. Cele 180 de cabinete destinate vaccinării cu AstraZeneca sunt distribuite după cum urmează: București (22), Alba (3), Arad (4), Argeș (5), Bacău (5), Bihor (5), Bistrița Năsăud (2), Botoșani (3), Brăila (2), Brașov (5), Buzău (3), Călărași (2), Caraș-Severin (2), Cluj (10), Constanța (6), Covasna (2), Dâmbovița (4), Dolj (6), Galați (4), Giurgiu (2), Gorj (3), Harghita (3), Hunedoara (3), Ialomița (2), Iași (8), Ilfov (2), Maramureș (4), Mehedinți (2), Mureș (5), Neamț (4), Olt (3), Prahova (6), Sălaj (2), Satu Mare (3), Sibiu (4), Suceava (5), Teleorman (3), Timiș (10), Tulcea (2), Vâlcea (3), Vaslui (3), Vrancea (3). Acestea vor fi grupate în centrele de vaccinare noi deschise la nivelul fiecărui județ”, a precizat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

 
În Prahova vor exista șase noi fluxuri de vaccinare, respectiv la Ploiești (3), Mizil (1), Sinaia (1) și Bușteni (1).

Fluxurile nou deschise în Prahova pentru vaccinarea cu AstraZeneca:

– 3 fluxuri la Centrul Medical Mediurg, str. Plugari nr. 1Bis, Ploiești

– 1 flux la Centrul Cultural „Aurel Stroe“, Bulevardul Libertății 93, Bușteni

– 1 flux la Școala Gimnazială „George Enescu“, Bulevardul Carol I, nr.36, Sinaia

– 1 flux la Sala de Sport, str. Stadionului, Mizil

„Înscrierea pentru vaccinare se va putea realiza începând de miercuri, 10 februarie a.c., și se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale. Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021. 414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: vaccinarecovid.gov.ro”, a precizat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), care a a precizat că a „elaborat și transmis personalului specializat Procedura de vaccinare împotriva COVID-19 cu AstraZeneca, document care prevede condițiile și modul de stocare, depozitare, transport și distribuție, cu asigurarea lanțului de frig, monitorizarea reacțiilor, precum și managementul stocurilor și al pierderilor”.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentAccident rutier pe trecerea de pietoni din Ploiești. O femeie a fost rănită
Articolul următorBogdan Muzgoci: Școala online în România, praf în ochi