Cu toate că a mai rămas aproximativ o lună până la expirarea contractului privind furnizare serviciului public de alimentare cu energie termică în Ploieşti, autoritățile locale nu au ajuns la o concluzie clară, astfel încât ploieștenii să nu rămână fără apă caldă și căldură.

Asta în condițiile în care luni, într-o ședință extraordinară a Consiliul Local, aleșii locali au dezbătut un proiect propus de primarul Adrian Dobre, privind o asociere între Primărie şi Consiliul Judeţean în vederea constituirii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ”Confort” (n.r.Asociația de Dezvoltare Intercomunitară prin care se dorește gestionarea serviciului de termoficare).

Reprezentanţii majorității PSD-ALDE au reclamat că proiectul a fost unul “superficial”, care oricum nu reprezenta o soluţie legată de ce se va întâmpla după data de 1 mai.
Primarul Adrian Dobre a susținut că proiectul propus este necesar indiferent care ar fi fost varianta aleasă pentru continuarea serviciului după data de 1 mai, edilul șef amintind că Primăria deţine o parte din sistemul integrat, iar Consiliul Judeţean cealaltă parte şi că oricum, în virtutea unor modificări legislative, cele două instituţii sunt obligate să constituie o asociaţie de dezvoltare intercomunitară (ADI) pentru a putea să mai gestioneze pe viitor acest sistem. Acest ADI ar fi permis, în teorie, şi atragerea de fonduri europene, dar şi crearea pe viitor a unei societăţi publice, deţinute de cele două entităţi.

De cealaltă parte, consilierii de la PSD şi ALDE au mai reclamat și faptul că înfiinţarea unei ADI durează aproximativ 90 de zile și că proiectul are foarte multe lacune din punct de vedere juridic. Astfel, aceștia i-au reproșat primarului Dobre că nu a venit cu soluţii pentru ce se va face după data de 1 mai, ci cu un proiect pe care trebuie
Așadar, consilierii de la PSD şi ALDE, cu votul şi de la PMP, nu a aprobat intrarea pe ordinea de zi a respectivului proiect de hotărâre propus de primar, convenind să-l discute, dacă va fi refundamentat, eventual la şedinţa ordinară, care ar urma să se ţină peste vreo zece zile.

Un alt argument adus de ei a fost că proiectul propus acum de primar se baza pe concluziile unui studiu de oportunitate comandat în 2018, dar care n-a fost încă aprobat de forul legislativ ploieştean.

“Avem un proiect de hotărâre care aprobă o asociere, însă la articolul 3 se spune că atât actul constitutiv cât şi statutul acestei asocieri urmează să fie aprobate ulterior. Din punctul meu de vedere, la momentul în care te angajezi să te alături cuiva, trebuie să stabileşti de la bun început condiţiile. Cu atât mai mult aceste obligaţii trebuie foarte bine fundamentate. Un al doilea aspect pe care l-am observat este că în expunerea de motive şi în raportul de specialitate se vorbeşte foarte mult despre un document numit studiu de oportunitate, pentru stabilirea soluţiilor optime. Este un studiu pe care noi nu l-am aprobat”, a declarat viceprimarul George Pană

Articolul precedentVIDEO Valea Prahovei, vedetă în noul clip de prezentare a României
Articolul următorCauți un loc de muncă? Peste 1.000 de joburi vacante în Prahova!