Scandal în Consiliul Local Ploiești! Se cere sancționarea primarului Adrian Dobre

Tensiunile pe tema reconstruirii platoului Halelor Centrale continuă în administrația publică ploieșteană!

În şedinţa de miercuri a Consiliului Local Ploieşti, viceprimarul George Pană l-a întrebat pe primarul Adrian Dobre de ce, de mai bine de patru luni, refuză să vireze către SC Hale şi Pieţe o suma de bani aprobată pentru acest proiect, iar consilierul social democrat George Botez a solicitat amendarea edilului șef al orașului, acuzându-l că ar fi blocat cu rea-credinţă transferul de fonduri.

Concret, George Pană, viceprimarul Ploieştiului, a amintit că există de mai bine de un an o expertiză care arată că structura de rezistenţă de la Piața Centrală este grav avariată, Inspectoratul de Stat în Construcţii recomandând demolarea imediată a acestui imobil.
Drept urmare, invocând starea precară a actualei construcţii, dar şi nevoia construirii unei pieţe moderne, viceprimarul Pană i-a cerut socoteală primarului Dobre, cel care refuză să vireze o sumă de 18 milioane de lei către SC Hale şi Pieţe.
” Primarul Adrian Dobre blochează voit reconstruirea Pieței Centrale. Constat că nu se doreşte realizarea acestei investiţii”, a reclamat vicele.

În completare, consilierul PSD George Botez a solicitat amendarea primarului, precizând că există premisele sancţionării sale, conform Legii administraţiei publice locale, pentru refuzul cu rea-credinţă de a pune în executare o hotărâre a Consiliului Local.

În replică, primarul Adrian Dobre a afirmat, în timpul şedinţei de miercuri a CL Ploieşti, că are la dispoziţie un termen de trei ani pentru a face acest transfer de bani şi că Hale şi Pieţe, chiar dacă ar primi aceste fonduri, tot nu ar putea începe lucrările, din cauza blocajului juridic.
Vă reamintim faptul că proiectul de refacere a construcției de pe platoul Halelor Centrale este blocat și din cauza unor probleme juridice, după ce autorităţile locale au constatat că, în urmă cu mulţi ani, câteva societăţi au devenit proprietare pe unele construcţii din interiorul platoului, iar acum cel puţin unul dintre aceşti proprietari refuză să evacueze spaţiile.

Articolul precedentȘedință suspendată la Consiliul Local Ploiești după replici între PSD și primarul Dobre
Articolul următorTensiuni la Petrolul Ploiești. O partea a suporterilor cer demisia președintelui Cristi Vlad