Probleme în USR Prahova. Rezultatul alegerilor prezidenţiale se pare că a dat naştere unor tensiuni puternice în partidul condus de Dan Barna.

În Prahova, toţi membrii unei filiale orăşeneşti au demisionat acuzând conducerea judeţeană a USR “promovează opacitatea decizională”. Vorbim despre USR Vălenii de Munte, oraş în care partidul lui Dan Barna a scos un scor frumuşel la alegerile prezidenţiale, în ciuda faptului că localitatea este recunoscută ca fiind un fief important al PSD Prahova.

“Am participat alături de colegii din USR la campaniile de strângere de semnături ,,Fără Penali” și “Oameni noi în politică”, am fost activi în campaniile pentru europarlamentare în Vălenii de Munte, la care Alianța USR-PLUS a obținut un scor de aproximativ 20 % , și în campania pentru Președinție, pentru domnul Dan Barna. De-a lungul timpului, am constatat că partidul s-a îndepărtat de la valorile care ne-au făcut să ne înscriem, în special prin reprezentanții conducerii județene a filialei USR Prahova, care promovează opacitatea decizională, lipsa de transparență și de reprezentativitate la nivelul filialei județene. Excluderile arbitrare, crearea unor regulamente interne de comunicare profund nestatutare, care afectează libera exprimare garantată prin Constituție, accesul în funcții pe baza ”autobuzului” de vot, nu a meritocrației, mentalitatea de clan, lipsa dialogului, în spiritul înțelegerii și rezolvării diferendelor și încurajarea depunerii de sesizări, bullyingul tolerat în favoarea unei tabere, dublarea funcțiilor din biroul județean și cel local, în contextul în care filiala județeană numără peste 200 de colegi, monopolul asupra deciziilor de repartizare a reprezentanților în secțiile de votare, fără a ține cont de realitățile locale, toate acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care am luat această decizie.
Având în vedere că, prin demisiile noastre, numărul statutar de membri pentru existența unei filiale nu se mai întrunește, puteți considera că filiala Vălenii de Munte a USR Prahova este, începând de astăzi (n.n. – ieri), autodizolvată”, au scris demisionarii într-o postare publicată pe reţeaua de socializare Facebook.

Comentariile la postarea demisionarilor arată că există probleme nu doar în Prahova, dar şi în alte organizaţii USR din ţară:

„La fel și la Hunedoara. Se practică poliția politică…”, sau “Felicitări, George Marussi și familia ! Felicitări, Mihai Polițeanu! Faceți o treabă excelentă! În curând rămâneți doar voi în USR Prahova”.

Articolul precedentUnic în România! S-a redeschis Muzeul Petrolului din Ploieşti
Articolul următorPronunţarea sentinţei în dosarul lui Andrei Volosevici, fostul primar al Ploieştiului, a fost amânată!
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.