“Superman Cîțu este istorie”, a afirmat Anca Alexandrescu, realizatoarea emisiunii Culisele Statului Paralel, într-o ediție specială în care a dezvăluit scenariile vehiculate în mediile politice privind debarcarea lui Cîțu atât din fruntea guvernului, cât și a PNL. Astfel, se vehiculează tot mai intens ideea revenirii “la butoane” a serviciilor sau a unor oameni din servicii, precum și răcirea relațiilor cu președintele Klaus Iohannis.  

Potrivit Ancăi Alexandrescu, acțiunile din ultima vreme ale celor din tabăra lui “Superman” Cîțu ar fi creat iritare în rândul serviciilor, iar aceasta ar fi fost accentuată de poziționarea șeful statului în conflictul dinte cele 2 tabere.

“Superman, esti istorie! Înainte de 25 septembrie, pentru că planurile sunt deja făcute, iar tu nu mai faci parte din ele. Serviciile au reintrat în joc și pare, cumva, că președintele Klaus Iohannis, așa cum li s-a întâmplat tuturor președinților de după 1989, pierde ușor-ușor sprijinul serviciilor. Serviciile apar din nou la butoane, așa se vorbește prin oraș. Nu cred neapărat că este adevărat, dar ceva, ceva este”, a afirmat Anca Alexandrescu

LISTA SCURTĂ, CINE ESTE ÎN CĂRȚI PENTRU POSTUL DE PREMIER

Potrivit scenariilor invocate de realizatoarea emisiunii Culisele Statului Paralel, congresul PNL din 25 septembrie ar fi borna care ar marca finalul traseului lui Florin Cîțu.

“Se pare că planurile nu-l mai includ pe Cîțu după 25 septembrie, pentru că moțiunea va fi introdusă în plen și se va vota. Superman este deja istorie și va fi și la partid, pentru că adevărata bătălie, indiferent de rezultatul Congresului, se va da în Biroul Politic. Lista scurtă de premieri există deja pe masa președintelui Iohannis. Sunt 3 nume, cu unul s-a afișat de curând în public. Mulți s-au întreabă de ce s-a dus președintele Klaus Iohannis la deschiderea anului școlar din Prahova?” a afirmat Anca Alexandrescu.

SERVICIILE AU REVENIT ÎN JOC, S-A RĂCIT RELAȚIA CU IOHANNIS

“Se vorbește prin oraș de reapariția serviciilor. Eu nu cred, îl cunosc de dl. Helvig (Eduard Helvig, directorul Serviciului Român de informații) și nu cred că s-ar implică, dar sunt alții care s-ar implica din SRI, au mai rămas din vechea gardă, de exemplu dl. Ciocârlan și înțeleg că ar avea niște legături cu “grupul de la Diesel”. 

Am și văzut analiza unui jurnalist cunoscut care spunea că întreaga mișcarea pe care a făcut-o Klaus Iohannis cu înlăturarea USR de la guvernare este, de fapt, reconectarea serviciilor la butoane, pe față, la jocurile politice, se vorbește inclusiv de reconectare la sistemul de justiție.

Se mai vorbește prin oraș că serviciile încep să-l lase din brațe pe Klaus Iohannis mai devreme decât au făcut-o cu alți președinți”, a mai relatat Anca Alexandrescu la Culisele Statului Paralel.

BLAT PNL – PSD? CINE L-A MEDIAT?

Potrivit jurnalistei, în ciuda declarațiilor liderilor săi, PSD nu dorește alegeri anticipate și chiar s-ar fi convenit un plan de susținere a PNL.

“Undeva s-a făcut un blat și prin oraș se spune că nu prin intermediul lui Klaus Iohannis, ci al serviciilor, Iohannis avea un preferat pentru postul de prim-ministru, pe Nicolae Ciuca, exista chiar și varianta Lucian Bode, dar pe lista scurtă mai este un nume, Iulian Dumitrescu, șeful PNL Prahova”.

Iulian Dumitrescu a fost prezentat drept unul dintre potențialii exponenți ai celei de-a 3-a căi în PNL, iar ieșirea sa din neutralitate și înrolarea, declarativă, în tabăra lui Florin Cîțu, ar fi venit ca urmare a presiunilor, inclusiv cu dosare și a unor înregistrările în biroul fosttului ministru USR Plus al Transporturilor, Cătălin Drulă.

Dezvăluiri bombă despre Iulian Dumitrescu, liberalul trecut în tabăra lui Cîțu. Firmele sale sunt verificate de ANAF

Articolul precedentCulisele statului paralel | ”Echipa câștigătoare” de bani publici – Ionel Bogdan, susținătorul lui Cîțu, contracte de zeci de mii de euro cu statul
Articolul următorFraudă de proporții în PNL – Cum ELIMINĂ tabăra Cîțu susținătorii lui Orban. Luminița Barcari, acuzații-bombă la Culisele statului paralel