Acasă Actual Şcolile din Prahova ÎNCHISE vineri din cauza gripei!

Şcolile din Prahova ÎNCHISE vineri din cauza gripei!

Şcolile din Prahova, ca toate unitățile de învățământ din toată ţara vor fi închise, vineri, ca urmare a creşterii numărului de îmbolnăviri din cauza gripei.

Ministerul Sănătăţii a informat, joi, Ministerul Educaţiei Naţionale despre situaţia prinvind evoluţia infecţiilor gripale şi despre oportunitatea unei măsuri suplimentare de prevenire a îmbolnăvirilor cu gripa, care constă în suspendarea cursurilor şcolare pentru dată de 25 ianuarie 2019. Această măsură a fost aprobată printr-un Ordin al ministrului Educaţiei Naţionale.

Specialişti au declarat a doua săptămână cu caracter epidemic.
Conform raportărilor INSP, săptămâna 14 – 20 ianuarie 2019 a avut un caracter epidemic,la fel ca şi săptămâna anterioară acesteia.

Numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% faţă de nivelul aşteptat.  Conform specialiştilor, dacă şi cea de a 3-a săptămâna consecutiv îşi va menţine caracterul epidemic, va fi declarată epidemia de gripă.

Astfel, dat fiind că 24 ianuarie este declarată ofical zi liberă, timp de 4 zile, copiii vor putea evita expunerea în colectivităţi.

“Vom continua să supraveghem atent evoluţia gripei în toată ţara. Împreună cu Ministerul Educaţiei, vom continua triajul epidemiologic în unităţile de învăţământ săptămâna viitoare, Odată cu realuarea activităţii în unităţile şcolare.

Recomand părinţilor să pună accent în continuare pe măsurile igienico-sanitare , iar pe parcursul celor 4 zile libere să evite expunerea copiilor în colectivităţi”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Articolul precedentCodrin Ștefănescu, despre banner-ul cu mesaj împotriva procurorului Mircea Negulescu: Toți colegii noștri au aplaudat
Articolul următorCodrin Ștefănescu, atac dur la adresa procurorilor DNA Poliești: Sunt niște călăi | VIDEO
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.