În această dimineață pompierii prahoveni acționat pentru stingerea unui incendiu la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Ploiești.

Potrivit comunicatului de presă transmis de ISU Prahova, la sosirea echipajelor, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 20 mp cu flacără deschisă și degajări mari de fum. În salonul incendiat se aflau 2 pacienți de 74 și 75 de ani, care din păcate au decedat. În același salon se aflau o asistentă și o infirmieră care supravegheau pacienții. Infirmiera a fost rănită în urma incendiului prezentând arsuri  și a fost transportată de urgență la Spitalul Floreasca din București.

“Având în vedere fumul dens degajat pe secția în care se aflau 21 de pacienți s-a luat decizia evacuării, astfel: 16 la Spitalul Județean Ploiești, 3 au refuzat transportul la spital și cei 2 care au decedat.

La ora 4,36 la nivelul județului a fost pus în aplicare Planul Roșu de Intervenție. La fața locului au fost mobilizate operativ 5 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 1 autospecială de intervenție la accidente colective și calamități, 2 descarcerări, 9 ambulanțe SMURD, 1 ambulanță SMURD de terapie intensivă mobilă și 1 autospecială de grupă operativă cu 68 de pompieri militari. În sprijin au fost mobilizate 7 ambulațe SMURD și 7 autospeciale de transport victime multiple de la I.S.U. BIF. Totodată, în sprijin au acționat 17 echipajele de la Serviciul Județean de Ambulanță, 7 autospeciale cu 27 cadre de la IJJ Prahova și 37 de cadre de la IPJ.

Spitalul a avut o autorizație de securitate la incendiu emisă în anul 2010, ulterior a obținut o altă autorizație în anul 2014, între timp au mai fost făcute recompartimentări, modernizări și schimbări de destinație pentru care nu s-a solicitat autorizație de securitate la incendiu. În luna februarie a.c., Secția de Boli Infecțioase a fost verificată și sancționată contravențional cu amendă 10.000 lei pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu.

Urmează să se stabiliească, cu exactitate cauza probabilă de producere a evenimentului”, se arată în comunicatul de presă al ISU Prahova.

 

Sursa: Realitatea de Prahova