Consilierii locali ploieşteni trebuiau să se întâlnească, luni dimineaţă, într-o şedinţă extraordinară pentru a discuta proiectele controversate privind construirea unor grădiniţe în municipiul Ploieşti.

Şedinţa nu a avut loc ceea ce a stârnit nemulţumirea primarului Adrian Dobre, care a acuzat aleşii PSD şi ALDE că nu doresc binele Ploieştiului şi că sabotează proiectele importante pentru dezvoltarea oraşului.

Edilul a uitat să precizeze că proiectele controversate aveau aviz negativ de la Direcţia Economică şi nu avea nici viza de legalitate a Secretarului General al Municipiului Ploieşti!

Pe ordinea de zi au fost cinci proiecte, respectiv patru care vizau construirea celor două grădinițe pe străzile Aleea Strunga și Bulevardul Petrolului, iar ultimul se referea strict la modificarea listei de investiții din creditul Exim Bank. În sală au fost prezenţi consilierii PNL, un consilier PMP şi doi aleşi de la PSD. De altfel, mulţi dintre aleşii PSD anunţaseră din timp că nu pot participa la o şedinţă care trebuia să aibă loc la ora 11.00, o parte dintre ei fiind plecaţi în vacanţă, iar unii motivând că nu pot lipsi de la serviciu.

Proiectele referitoare la construirea celor două grădinițe au figurat și pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Ploiești, joi, când însă după discuții controversate aleșii locali PSD – ALDE au decis ca proiectele să fie refăcute de inițiator, pe motiv că valorile prevăzute sunt mult prea mari. Conform proiectului, valoarea de construire ar fi undeva în jurul sumei de 1000 euro/mp, proiectantul motivând că a respectat normele europene în vigoare.

În plus, din valoarea totală a investiției, municipalitatea ar trebui să suporte 70% față de numai 2% cât figura atunci când proiectul a fost aprobat iniţial.