Sfinxul, unul dintre simbolurile României, a fost vandalizat de turiştii certaţi cu regulile de bună educaţie. Aşa s-a ajuns în situaţia în care Sfinxul a fost împrejmuit cu un gard.

Stânca a fost deseori scrijelită şi escaladată de turiştii care îşi doresc aventuri sau un selfie cat mai perfect. Ideea montării unui cordon în jurul stâncii aparţine unor activişti pentru mediu care, împreună cu administraţia Parcului Natural Bucegi, au lansat o campanie pentru bun simţ turistic.

În zonă există de foarte mult timp panouri care anunţă interdicţia de a escalada Sfinxul, însă turiştii şi-au făcut un obicei din a nu băga în seamă anunţul autorităţilor.

Au existat şi accidente în zonă. În urmă cu ceva timp, un băieţel în vârstă de 10 ani a escaldat stâncile, a căzut şi s-a rănit grav.

Şi Babele, aflate tot pe platoul Bucegilor, sunt împrejmuite cu un gard, dar şi aici se întâmplă ca turiştii să îl ignore şi să pătrundă pentru a-şi face fotografii

Articolul precedentCod galben de ceaţă pe autostrada A3 şi în mai multe localităţi din Prahova
Articolul următorFOTO|  Șofer  amenințat cu cuțitul în centrul Ploieștiului după o șicană în trafic
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.