Dezbateri aprinse pe tema siglei orașului Ploiești montată în fața noului sediu al Primăriei.
Conceptul, ”ploiești” scris cu p mic și poziționat mai jos decât restul literelor, îi aparține lui Alexandru Bondrea, președintele filialei Prahova a Ordinului Arhitecților.

După montare, foarte mulți ploieștenii și-au făcut fotografii cu ea,iar pozele postate pe Facebook au stârnit numeroase controverse, existând voci care au criticat faptul că numele orașului a fost scris cu “p” mic.
Totodată, conform conceptului, lângă sigla “ploiesti” a fost montată și o plasmă pe care au rulat imagini cu vechile clădiri din centrul orașului, dar și imagini filmate cu drona.

Astfel, primarul Adrian Dobre i-a prezentat marți pe tinerii care au contribuit la prezentarea de 1 Decembrie a siglei și acestui concept.

Vorbim despre Teodor Virgil Roncea și Vlad Bucur, de la “Ploieștiul Virtual”, Bogdan Vasilescu și Rareș Irimia, de la “Ploieștiul prin obiectiv”, Marius Moise – canal youtube skysprint (filmare cu drona), Alexandru Bondrea și Dănuț Rotaru – Daro Film.

Acesta din urmă a oferit și o explicație convingătoare pentru scrierea numelui Ploiești cu “p” mic: “Vorbim despre artă stradală modernă, nu despre un înscris oficial”.

Primăria nu a plătit conceptul, dar execuția a costat 4.900 de euro fără TVA, Din păcate, noua siglă a fost deteriorată la scurt timp de la montare.  Cineva, din rea voință sau din greșeală, a spart însă litera “o”, din grupul “ploiesti”.

Articolul precedentDin nou protest spontan la ANAF Ploiești
Articolul următorFostul președinte CJ Prahova, Florin Anghel, și deputatul Andreea Cosma, condamnaţi la închisoare în dosarul “Ciuperceasca”. Decizia nu este definitivă