Are 34 de ani şi este doctor în violenţa pe stadioane şi în galerile de fotbal. În plus este şi preşedinte al Comisiei de Disciplină a AJF Prahova. Numele lui este Cătălin Popescu, iar la susţinerea tezei de doctorat la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza din București a avut alături foarte mulţi oameni din fotbalul prahovean, şi îi amintim doar pe Virgil Dridea şi pe Silviu Crângaşu, preşedintele AJF Prahova.

“Tema tezei de doctorat vizeaza aspectele privind politicile de securitate ale competitiilor de fotbal. Am incercat asadar sa identific factori noi de risc privind securitatea competitiilor de fotbal, precum si masurile de combatere a acestora. Astfel, cresterea violentei pe stadioane, precum si aparitia riscului de atentate teroriste sunt factori noi de risc ce ameninta competitiile de fotbal. Cercetarea doctorala a fost oportuna si in contextul in care Romania va organiza la Euro 2020, in calitate de gazda, patru jocuri oficiale. Ideea cercetarii a venit din pasiunea pentru fotbal, precum si din experienta profesionala de observator de joc in cadrul Federatiei Romane de Fotbal.” , ne-a povestit proaspătul doctor în violența pe stadioane.

Cătălin Popescu consideră că pot fi luate măsuri pentru stoparea violenței pe stadioanele din România.

“In primul rand este nevoie de măsuri educative şi sociale, ameliorarea relaţiilor dintre cluburi şi suporteri, promovarea dialogului cu cluburile rivale, controlul spectatorilor prin camere de supraveghere moderne, investiţii în infrastructură, legislaţie adecvată şi multe altele. De asemenea, pentru organizarea partidelor trebuie să existe un mix între factorul uman şi sistemele tehnice şi electronice, iar o buna coordonare a tuturor factorilor implicati reprezinta reteta succesului.”, ne-a spus Popescu.

Articolul precedentVirusul West Nile a ajuns în Prahova. Primul deces!
Articolul următorINCENDIU PUTERNIC în Ploiești. Două case și un garaj în care se află două mașini, cuprinse de flăcări FOTO&VIDEO
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.