Dan Chițu, patron echipei de fotbal Poiana Câmpina, fost campion național de motocros și un apropiat al lui Mircea Sandu, a încetat din viață luni seara, la vârsta de 74 de ani, răpus de o boală necruțătoare.

Numit maestru emerit al sportului, Dan Ștefan Chițu a fost patron la echipa de fotbal Poiana Câmpina din 1991 până în 2008, însă acesta a devenit cunoscut în anii ’70, când în 1971, 1972 și 1973 a fost cel mai bun sportiv român la motocros.

La jumătatea anilor ’70, Dan Chițu a cochetat și cu bobul de performanță, câștigând în 1978 Trofeul Carpați, alături de Gheorghe Lixandru.

Dan Ștefan Chițu, fost patron al societății Carpatin, a deținut Hotelul Muntenia din Câmpina, amplasament unde aveau loc numeroase petreceri ale Federației, pe vremea când FRF era condusă de Mircea Sandu, scrie campinatv.ro.

Omul de fotbal Adrian Teodorescu a fost în preajma lui Chiţu mai bine de 10 ani.

“În 1997 am fost la Poiana Câmpina ca jucător, iar din 2001 până în 2008, când echipa a dispărut din motive financiare, am fost vicepreşedintele clubului, cu Stefan Chitu presedinte. A fost o perioadă în care l-a Câmpina s-a făcut performanţă în fotbal, o colaborare frumoasă, cu amintiri deosebite. Este o pierdere pentru fotbalul românesc şi în principal pentru fotbalul prahovean. Condoleante familiei”, ne-a declarat Adrian Teodorescu, care colaborat mai bine de 12 ani cu echipa de fotbal Poiana Câmpina.

De asemenea, Dan Chițu a fost membru în Comitetul Executiv al FRF, pe vremea când Mircea Sandu se afla la conducerea Federației.

Dumnezeu să-l ierte!

 

Articolul precedentReacția Grațielei Gavrilescu la acuzele primarului Dobre: Liberalii ploieșteni au mari dificultăți în a-l mai răbda
Articolul următorVIDEO Cinci pisici și trei căței salvați dintr-o casă cuprinsă de flăcări, pe str. Căliman din Ploiești
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.