Stare de alertă în județul Prahova din cauza virusului Pestei Porcine Africane! S-a interzis comerțul cu animale sau cu carne în mai multe târguri

Stare de alertă în județul Prahova din cauza virusului Pestei Porcine Africane. Drept urmare,  din cauza riscului major generat de posibilitatea răspândirii bolii, Centrul Local de Combatere a Bolilor Prahova s-a întrunit de urgență în cadrul unei ședințe extraordinare.Astfel, s-a hotărât suspendarea temporară a târgului de animale din Mizil, precum şi interzicerea comercializării de animale  în cadrul mai multor târguri săptămânale.

Având în vedere difuzarea explozivă a virusului Pestei Porcine Africane şi riscul major generat de posibilitatea răspândirii bolii pe întreg teritoriul României, membrii Centrului Local de Combatere a Bolilor Prahova s-au întrunit de urgență, miercuri, în cadrul unei ședințe de extraordinare.

Astfel, la solicitarea Direcției Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor Prahova, CLCB Prahova a decis suspendarea temporară a târgului de animale din Mizil, precum şi interzicerea comercializării de animale vii în incinta sau zonele adiacente târgurilor săptămânale din localităţile Vălenii de Munte, Băicoi, Starchiojd, Urlaţi, Drăgăneşti, Măneciu, Aluniş.

Totodată, s-a hotărât ca primarii localităţilor menţionate mai sus să monitorizeze  târgurile respective şi să ia măsuri, împreună cu Poliţia Locală, de interzicere a accesului în incinta sau în zone adiacente târgurilor a persoanelor cu animale vii sau a comercianților de carne de porc și produse din came de porc.

 

 

 

Articolul precedentAcțiune de amploare a Poliției Rutiere pe DN1, în Prahova! Aproximativ 300 de șoferi au fost amendați
Articolul următorAtenție, șoferi! Mai multe străzi din Ploiești se află în reabilitare