Fumigene şi scandări ca pe stadion la Crucea Eroilor de pe Caraiman. S-a întâmplat duminică, iar “eroi” au fost suporterii Stelei din Peluza Sud. IJJ Prahova a anunțat că au fost identificați trei bărbați care au fost sancționați cu amenzi de 500 de lei fiecare.

Imaginile au fost publicate pe pagina de Facebook a suporterilor steliști, care au susținut că au mers la Crucea de pe Caraiman pentru a „omagia eroii”.

„Pe 28 iunie 1914, o „scânteie” avea să declanșeze cea mai mare conflagrație cunoscută, până atunci, de către omenire: Primul Război Mondial. Crucea comemorativă a Eroilor Români, iniţiată de regele Ferdinand I şi de regina Maria, reprezintă unul dintre simbolurile unităţii naţionale, ale sacrificiului pentru înfăptuirea acesteia și un omagiu adus eroilor, care şi-au jertfit viaţa în Primul Război Mondial. Pe 28.06.2020, noi, Peluza Sud, cei care nu uităm, am fost la Crucea Eroilor, de pe Muntele Caraiman și i-am omagiat pe eroii care au luptat pentru reîntregirea Neamului Românesc. Cinste Eroilor Neamului!”, au anunţat suporterii pe pagina de Facebook.

Inspectoratul Județean de Jandarmi Prahova a reușit identificarea a trei bărbați  din grupul de steliști, aceștia fiind sancționați fiecare cu câte 500 de lei fiecare, în baza Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea pandemiei Covid – 19.