Conilierii locali pleaca in China

Ministerul Dezvoltării dorește să cedeze Consiliului Județean Prahova taberele școlare, dar și  mai multe spații în care își desfășoară activitatea Clubul Sportiv Petrolul, club care în prezent este  în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului.

Printr-o adresă transmisă de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice, la începutul lunii mai, a fost comunicată lista bunurilor imobile care vor face face obiectul transferului din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Tineretului și Sportului, în domeniul public al unității administrative teritoriale.

Motivul unui astfel de transfer îl reprezintă nu doar continuarea descentralizării, ci și intenția de desființare a direcțiilor județene pentru sport și tineret și trecerea cluburilor în administrarea autorităților locale

Ministerul Dezvoltării dorește să cedeze Consiliului Județean Prahova taberele școlare. Astfel, pe lângă taberele școlare, Ministerul Dezvoltării intenționează să transmită în administrarea autorităților locale cluburile sportive și casele de cultură ale studenților.

În Prahova este vorba despre Clubul Sportiv Petrolul Ploiești, dar și de Casa de Cultură a Studenților.

Cât despre taberele școlare, multe dintre acestea sunt într-o stare jalnică, unele existând doar pe hartie.

Ministerul Dezvoltării dorește să cedeze Consiliului Județean Prahova taberele școlare. În ședința Consiliului Județean Prahova, programată marți, 29 mai, pe ordinea de zi figurează un proiect privind solicitarea trecerea mai multor imobile din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Tineretului și Sportului în domeniul public al județului Prahova și în administrarea Consiliului Județean Prahova.

Pe listă figurează numai o parte dintre imobilele care pot fi preluate prin descentralizare.

Articolul precedentHipodromul Ploieşti: Armăsarul Ramon II a câştigat clar „Premiul Constantin şi Elena”!
Articolul următorÎncepe nebunia! Trafic de coșmar pe DN1, în zona Azuga-Bușteni
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.