Ploieştiul va avea două târguri de Crăciun în acest an: unul organizat de Primărie în Parcul Municipal Vest şi un al doilea, în centrul oraşului, organizat de Consiliul Judeţean Prahova în perioada 5-24 decembrie, în zona fântânii arteziene din fața Palatului Administrativ.

Vor fi amplasate 14 căsuțe pentru meșteșugarii din tot județul. Aceştia vor fabrica pe loc şi vor vinde  jucării, decorațiuni de sezon, globulețe, toate lucrate manual.

În plus, pe o scenă amplasată în zona târgului vor evolua trupe de muzică și dansuri ale elevilor, Filarmonicii și altor instituții de cultură din Prahova.

Conform preşedintelui CJ Bogdan Toader, comercianţii nu vor plăti nicio chirie, dar vor dona un procent de 10% din încasări în scopuri caritabile. Banii strânşi astfel vor merge la centrele de bătrâni şi de copii din judeţ.

Pe perioada târgului, copiii și adulții vor putea degusta dulciuri de casă, vată de băț, dar și plăcinte calde sau gustări la minut, ceai și cafea.

Primăria Ploieşti a interzis organizatorilor vânzarea de vin fiert pe perioada desfăşurării târgului, decizia fiind un fel de răzbunare pentru concurenţa pe care Consiliul Judeţean o face municipalităţii prin organizarea unui târg de Crăciun în centrul oraşului.

Articolul precedentInformare meteo de vreme rea. Lapoviță și ninsori în Prahova
Articolul următorȘedință ratată la Consiliul Local Ploiești
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.