Teatrul “Toma Caragiu” Ploiești, pregătit pentru deschiderea celei de-a 69-a stagiuni

Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești se pregătește pentru startul stagiunii 2018 – 2019, cea de-a 69-a de la înființarea instituției.

Reîntâlnirea cu spectatorii stă sub semnul unor surprize, primele dintre ele programate chiar pentru acest weekend, într-un decor nu tocmai obișnuit.

De altfel, conducerea teatrului ne-a tot obișnuit, în ultimii ani, cu răspunsul oferit la provocarea de a aduce artă dramatică în spații neconvenționale, din dorința de a o apropia de sufletul a cât mai muți ploieșteni.

“Deschiderea stagiunii 2018-2019 va fi marcată într-un mod inedit, prin show-ul de promovare «TTC#Onelove. Recensământ teatral cântat şi dansat», o expresie metaforică a continuităţii artistice dintre stagiunea anterioară şi cea viitoare. Reprezentaţiile vor avea loc în zilele de 8, 9 şi 14 septembrie, de la ora 18:00, în incinta Ploieşti Shopping City. Intrarea este liberă”, au anunțat reprezentanții instituției de cultură.

Tot vineri, 14 septembrie, de la ora 19:00, va avea loc prima reprezentaţie din această toamnă a secţiei Teatrul de Animaţie pentru copii şi tineret „Imaginario”. Spectacolul “Prostia Omenească”, cea mai recentă producţie a secţiei, va putea fi vizionat în Parcul Memorial „Constantin Stere” Ploieşti, în cadrul evenimentului „Noaptea la Zoo”. Acest spectacol va avea loc şi duminică, 16 septembrie, în sala Teatrului de Animaţie „Imaginario”.

Secţia Drama va susţine prima reprezentaţie a acestei stagiuni sâmbătă, pe 15 septembrie. De la ora 18:30, veţi putea urmări povestea lui Tommy, protagonistul spectacolului “The Night Alive”, de Conor McPherson, regia Cristi Juncu. O comedie dulce-amară despre partea întunecată a vieţii, “The Night Alive” face parte din selecţia oficială a celei de-a 28-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru, urmând să fie jucat, în 26 şi 27 octombrie, pe scena Teatrului Mic din Bucureşti.

Duminică, 16 septembrie, de la ora 18:30, secţia Teatrul de revista „Majestic” va invită să pătrundeţi în atmosfera misterioasă a Bucureştiului interbelic prin intermediul spectacolului “Zaraza”, regia, coregrafia şi costumele Răzvan Mazilu.

Articolul precedentIncendiu la un depozit de cherestea dintr-o comuna prahoveană VIDEO
Articolul următorVictorie lejeră pentru Petrolul la Petroşani, cu Energeticianul