Tensiuni în ședința extraordinară a  Consiliului Local Ploiești pe tema transferului CET Brazi din patrimoniul Consiliului Județean Prahova în cel al municipiului Ploiești.

Dezbaterile  au fost un adevărat ping-pong între liberali şi social democraţi, colegii de partid ai primarului Dobre încercând până în ultimul ceas să amâne sau să nu se realizeze transferul CET.

Cei doi viceprimari ai Ploieştiului au declarat la început de şedinţă că în ultima perioadă actualul primar a refuzat să comunice în timp util pentru ca întâlnirea să fie eficientă.

În timpul şedinţei, primarul Adrian Dobre a susţinut că este de acord cu preluarea CET Brazi, dar numai dacă aceasta preluare este legală şi doar dacă terenurile nu sunt grevate de sarcini, încercând să tergiverseze şi de această dată problema.

Social democraţii l-au anunţat pe edil că sunt deschişi către orice proiect pentru termoficarea oraşului, dar că nu vor vota niciodată vreo majorare a tarifului gigacaloriei.

Într-un final, în urma mai multor amendamente, proiectul a fost adoptat cu voturile aleşilor PSD, ALDE şi PMP, însă cu precizarea că Hotărerea de Consiliu Local reprezintă doar o solicitare către Consiliul Județean Prahova privind transferul CET Brazi. Ba mai mult, în Hotărâre se precizează și mai multe condiții privind transferul.

Secretarul Primăriei Ploiești, Lucian Diţu, a anunţat că proiectul nu are viză de legalitate, dar că aleşii pot vota oportunitatea, asumându-şi responsabilitatea pentru vot.

Astfel, consilierul local, avocatul George Botez, preşedintele de şedinţă,  şi-a asumat responsabilitatea din punct de vedere juridic, în situaţia în care secretarul municipalităţii a refuzat să dea viza de legalitate.

“Eu, George Botez, preşedinte de şedinţă, împreună cu colegii mei PSD-ALDE ne asumăm responsabilitatea pentru acest proiect. Ploieştenii au nevoie de căldură şi de apă caldă şi nu ne putem juca cu necesităţile lor. Voi contrasemna hotărârea în calitate de preşedinte de şedinţă şi de jurist, pentru că proiectul este perfect legal. Domnule primar, suntem alături de dumneavoastră în această problemă, vom vota orice propunere venită pentru a asigura ploieştenilor apa caldă şi căldura, dar NICIODATĂ nu vom aproba vreo majorare de tarif, nici măcar cu un leu!”, a afirmat George Botez, înainte de a supune la vor proiectul.

În plus, reprezentanții majorității PSD-ALDE au declarat că il vor susţine pe actualul edil, în speranţa că acesta va lua o decizie clară cu privire la încheierea unui nou contract de furnizare a agentului termic în Ploieşti.

Articolul precedentAccident pe strada Andrei Mureșanu din Ploiești
Articolul următorFOTO/ VIDEO Un incendiu de vegetație s-a extins și la un parc auto-dezmebrate în zona Ploiești Shopping City!