Țigări în valoare de 7.616 lei au fost confiscate de polițiștii de la Serviciului de Investigare a Criminalității Economice în urma unui control făcut în Ploiești și în comuna Berceni. Au fost controlate șase firme și aplicate cinci amenzi în valoare de 46.500 lei.

La controlul făcut unei firme din Ploiești, polițiștii au constatat că agentul economic avea la vânzare 240 pachete de ţigarete, diferite mărci, pentru care nu a prezentat documente justificative de proveniență.

Firma a fost amendată cu 20.000 de lei, iar ţigaretele au fost confiscate. Totodată, s-a constatat că agentul economic nu a fiscalizat suma de 161 de lei, încasată ca şi contravaloare a mărfurilor comercializate la data controlului.

Suma nefiscalizată a fost confiscată, iar firma s-a ales și cu o altă amendă în valoare a fost de 1.500 lei.

Polițiștii prahoveni au controlat și firme care oferă servicii turistice şi alte activităţi economice, comunicând public opere muzicale fără a deţine licenţe-autorizaţii din partea organismelor de gestiune colectivă în domeniul drepturilor de autor şi conexe, conform prevederilor Legii nr. 8/1996, republicată. Cu această ocazie, au fost verificați 11 agenţi economici, legitimate 16 persoane și aplicate 9 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 23.500 lei.

Articolul precedentIncendiu violent la o locuință din comuna Brazi. Două persoane rănite
Articolul următorIncendiu violent în Șirna. O casă a fost mistuită de flăcări
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.