Un tren de marfă cu 37 de vagoane este blocat în localitatea Zoița din județul Buzău după ce dintr-un vagon se scurge acid clorhidric. Călătorii care așteaptă într-un alt tren în gara Boboc sunt revoltați de întârzierea de aproximativ 3 ore.

Pompierii intervin, sâmbătă, în gara Zoița din județul Buzău, după ce dintr-un vagon cisternă al unui tren de marfă care s-a stricat pe magistrala 500 de cale ferată se scurge acid clorhidric.

Potrivit reprezentanților ISU Buzău, echipajele de pompieri intervin în gara din Zoița, după ce mecanicul a sesizat că există scurgeri de acid clorhidric dintr-un vagon cisternă.

Deocamdată nu se știe ce cantitate de acid există în vagon.

Primul echipaj sosit la locul intervenției a luat măsuri de protecție, iar pe o distanță de 100 metri, în toate direcțiile, zona a fost închisă, au declarat reprezentanții ISU Buzău, corespondentului Mediafax.

Traficul feroviar pe magistrala 500 este oprit, potrivit Centrului Infortrafic, între Buzău și Râmnicu Sărat, după ce un tren de marfă s-a stricat.

„Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul feroviar pe Magistrala 500 Buzău-Râmnicu Sărat, este întrerupt la kilometrul 151, județul Buzău, unde, din cauza unor probleme tehnice, un tren de marfă și-a oprit deplasarea”, au transmis reprezentanții Poliției Române.

Articolul precedentTrafic feroviar blocat! Scurgere de acid clorhidric dintr-un tren de marfă!
Articolul următorCancerul mamar ar putea fi depistat cu un simplu test de sânge, cu cinci ani înaintea primelor simptome!
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.