În urma unei invitații venite din partea reprezentanților Universității de Petrol și Gaze din Poiești, Traian Băsescu, președintele de onoare al Partidului Mișcarea Populară, a susținut, miercuri, o prelegere pe tema „Viitorul Europei – securitatea pe primul loc”, studenților din cadrul Facultății de Litere și Științe.  Traian Băsescu a conferențiat în calitate de fost președinte al României.

Printre altele, fostul lider de stat a susținut că România nu este un stat suveran pe teme de justiție, ci trebuie să respecte tratatul semnat în momentul în care a aderat la nivelul Uniunii Europene.

”Pe justiție, pentru Polonia s-a activat articolul șapte care are ca perspectivă ridicarea dreptului la vot în cadrul Uniunii Europene. De ce? Pentru că a spus că e suverană pe justiție. Ori dacă este competență partajată și există reglementări ale Uniunii Europene, nu ești suveran. (…) Noi când spunem suntem suverani la noi acasă, noi suntem stăpâni, sigur că generăm iritare la Bruxelles, nu la nivelul la care a generat Polonia, pentru că Polonia ”a sărit calul”, dar nici noi nu suntem foarte departe”, a susținut Traian Băsescu.

Vezi declarația integrală în materialul video de mai jos.

Articolul precedentVIDEO Traian Băsescu la Ploiești: Au și englezii o Dăncilă a lor!
Articolul următorCe soluții are Primăria Ploiești pentru eliberarea parcărilor