Compania Transgaz a publicat un comuncat de presă cu poziția sa în legătură cu explozia ce a avut loc pe șantierul Autostrăzii Moldovei, acolo unde o țeavă de gaz a fost atinsă de utilaje, ducând la o explozie soldată cu 4 morți și 5 răniți.

Transgaz comunică public faptul că în opinia companiei constructorul nu a respectat prevederile Avizului de amplasament.

“În noaptea de 21 septembrie 2023, în județul Vrancea, în jurul orei 01:15, pe conducta de transport gaze naturale Dn800 Șendreni-Onești, în zona localității Călimănești, la kilometrul 93+328 față de SCV Șendreni, respectiv kilometrul 52+174 față de NT Onești s-a produs un incident tehnic major cu foc ,în timpul execuției lucrărilor la autostrada A7 Moldova (Focșani -Bacău).
Menționam faptul că, constructorul lucrărilor nu a respectat prevederile Avizului de amplasament nr. 219/2197/04.01.2021 emis de SNTGN Transgaz SA pentru lucrarea “Autostrada Focșani -Bacău (inclusiv rețele de utilități) cu amplasamentul pe teritoriul județului Vrancea”, acesta nedeținând avizul CTE din partea SNTGN Transgaz SA pentru proiectul tehnic de relocare/înlocuire a conductei de gaz intersectată de proiect.

Reprezentanții Transgaz s-au deplasat imediat la fața locului, au întreprins toate măsurile tehnice necesare pentru stingerea flăcării, izolarea conductei de transport gaze naturale, eliminând orice alte riscuri pentru viața umană și mediul înconjurător.
Nu au fost afectați furnizori sau consumatori de gaze naturale, SNTGN Transgaz SA luând toate măsurile tehnice necesare pentru asigurarea alimentării cu gaze naturale a zonei. SNTGN Transgaz SA transmite condoleanțe familiilor și apropiaților celor care și-au pierdut viața în acest incident.”, transmite compania.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentÎntoarcerea la birou sau lucrul de la distanță? Care sunt beneficiile și dezavantajele?
Articolul următorMită pentru operații. Managerul Institutului “Marius Nasta”, Beatrice Mahler, prima reacție după perchezițiile DGA