26 de focare de pestă porcină africană sunt, în acest moment în Prahova. Virusul se extinde cu repeziciune în zona de sud a județului, zeci de localități, printre care și municipiul Ploiești, fiind în zona de protecție și supraveghere.

Cele trei noi focare de pestă porcină au fost confirmate în satul Piorești (2), comuna Poienarii Burchii, și în satul Fânari (1), comuna Gorgota.

Până la această oră au fost confirmate, în județul Prahova, 26 de focare de pestă porcină africană, în comunele Poienarii Burchii (satele Puchenii Rali, Poienarii Vechi, Podul Văleni, Cărbunari, Piorești), Gorgota (Fânari), Șirna, Târgșoru Vechi (sat Târgșoru Vechi), Puchenii Mari (satul Puchenii Moșneni), Mănești (fond de vânătoare) și Brazi. Din totalul de 26 de focare de pestă porcină africană, 23 au apărut la porci din gospodărie, iar alte trei la mistreți.

Încă din data de 9 iulie, când a fost confirmat primul focar de pestă porcină africană în Prahova, în satul Poienarii Rali, autoritățile au aprobat planuri de măsuri pentru fiecare localitate în parte, fiind aprobată și uciderea preventivă a tuturor porcilor în cinci sate din Poienarii Burchii (Puchenii Rali, Poienarii Vechi, Podul Văleni și Cărbunari) și din gospodăriile situate pe mai multe străzi din satul Târgșoru Vechi, comuna Târgșoru Vechi..

Articolul precedentVIDEO| Premierul Viorica Dăncilă, despre autostrada Comarnic-Brașov: Se va discuta în prima ședință de CSAT să devină de importanță națională sau de infrastructură critică
Articolul următorTrafic deviat, în comuna Blejoi, din cauza unor lucrări la trecerea peste calea ferată
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.